Cemaatten aşk dersi

Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü, kendilerini 'Bediüzzaman Said-i Nursi Hazretlerinin talebeleri' olarak gösteren Mersin İlim ve Kültür Vakfı ile birlikte, yatılı lise öğrencilerine bir yıl boyunca 'ahlaki gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla', 'peygamber sevgisi, bilim ve din ilişkisi, gençliği bekleyen tehlikeler ve çözüm önerileri, inancın bireysel ve toplumsal hayata etkileri, gençlik döneminin en önemli konuları olan aşka yeni bir yorum' konularında ders verecek.

Yayınlanma: 17.02.2013 - 17:03
Abone Ol google-news

Eğitim-Sen’in verdiği bilgiye göre, Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü tüm etkinlikleri ve faaliyetleri ile cemaate yakın olarak bilinen Mersin İlim ve Kültür Vakfı ile 8 Ocak’ta “Mersin’deki yatılı lise öğrencilerinin ‘kişilik ve ahlaki gelişimleri ile entelektüel gelişimlerine’ katkı sağlayarak sosyal hayata hazırlanmaları ve başarılarının arttırılmasını sağlamak” amacıyla işbirliği protokolü imzaladı.

Vakfın belirlediği öğretim üyeleri ve öğretmenlerin yanında vakıf üyesi ve gönüllüleri, 1 yıl boyunca yatılı lise öğrencilerine bulundukları liselerde “akşam saatlerinde”, kişilik ve ahlak dersleri verecek. Vakıf ayrıca öğrencilere seminer konuları ile ilgili yardımcı kitaplar da dağıtacak.

‘Farklılık’ dersi

Kürt kökenli yurttaşların yoğun olduğu Mersin’de cemaat vakfı “toplumsal farklılıklar” konusunda da liseli öğrencileri “sosyal hayata hazırlayacak”. Vakfın eğiticileri, “ırkçılığın bireysel ve toplumsal açıdan zararları, birlikte yaşam kültürü, farklılıkların zenginlik olarak görülmesi” konularında da ders verecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler