Cezaevinde korkunç iddialar: Boynunda kesik izleri var

ANTALYA L Tipi Cezaevi'nde yatan 26 yaşındaki Emrah Kartal'a işkence iddiası üzerine savcılık, mahkumun sağlık kontrolünden geçirilmesi talimatını verdi. Çocuklarının cezaevinde can güvenliği olmadığını belirten aile nakil talebinde bulundu.

Yayınlanma: 25.12.2014 - 16:18
Abone Ol google-news



İzmir'de 17 Aralık 2007 tarihinde işlediği bir suçtan dolayı tutuklanıp Afyonkarahisar'daki cezaevine gönderilen 26 yaşındaki Emrah Kartal, 5 yıl önce de Antalya L Tipi Cezaevi'ne nakledildi. 19 yıl hapse mahkum edilen Kartal'ın İzmir'deki ailesi, çocuklarının son 1 yıldır cezaevinde baskı ve işkence gördüğü iddiasıyla Antalya Cumhuriyet Başsavcılığına başvurdu.

Baba Veli Kartal başvurusunda, 24 Aralık günü cezaevinden telefonla arayan oğlunun, gördüğü işkencelere dayanamayıp açlık grevine başladığını söylediğini iletti. Oğlunun bulunduğu cezaevinden bir başka cezaevine nakledilmesini ve sorumlular hakkında gerekli soruşturmanın yapılmasını isteyen Veli Kartal, “Oğlumun başına bir şey gelmesi durumunda sorumluların peşini bırakmayacağım" dedi.

İZLER GÖRÜNMESİN DİYE SAKAL BIRAKMIŞ

Anne Sakine Kartal da göz yaşları içinde yaptığı açıklamada, İzmir'de oturdukları için oğlunu yıldan yıla görebildiğini söyledi. Sakine Kartal şunları anlattı: "İzmir'de cezaevi varken, oğlumu Antalya Cezaevi'nde tutuyorlar. İçeride psikolojisi de bozuldu. Oğlumun boynunda kesik izleri var. Bunların, işkenceden olduğunu sanıyorum. Bu izlerin görünmemesi için sakal bırakmış. Telefonla görüştüğümde işkence gördüğünü, bu yüzden 30 mahkumla beraber ölüm orucuna başladığını söyledi. Oğlumun hayatından endişe ettiğimiz için savcılığa müracaat ettik. Savcılık da oğlunun işkence görüp görmediğinin tespiti için sağlık kontrolü yapılacağını söyledi. Ancak biz oğlumuzun burada kalmasını istemiyoruz."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler