Cezaevinde şirket sahibi değişti: El koymada kriter yok
AKP’li başkan Rıfat Kutlu’nun kardeşi FETÖ’den tutuklandı. Tutuklu kardeş cezaevindeyken sahibi olduğu şirket, AKP’li başkanın üzerine geçirildi.
AKP Silivri İlçe Başkanı Rıfat Kutlu’nun kardeşi Ocak 2017’de FETÖ soruşturması kapsamında tutuklandı ve Silivri Cezaevi’ne konuldu. Bu süreçte kamuoyunda tartışma yaratacak bir “şirket devri” yaşandı. AKP’li başkan Kutlu, tutuklu kardeşinin sahibi olduğu ve piyasa değeri 25 milyon doları geçtiği öğrenilen taşımacılık şirketini Mayıs 2017’de üzerine geçirdi. AKP’li Kutlu, şirket devrini, “FETÖ’den tutuklu olan herkesin mal varlığına tedbir kararı konulmuyor” sözleriyle savundu. Ancak savcılıktan izin alındığı belirtilen şirket devri için imza atılan belgelere ilişkin “Silivri Cezaevi’ndeki Kutlu’nun imzasının taklit edilip edilmediği” sorusu yanıtsız kaldı.
4 ay sonra şirket devri
Nusret Kutlu, FETÖ/PDY örgütüne yardım etmek suçundan 18 Ocak 2017 tarihinde çıkarıldığı İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından tutuklandı. Nusret Kutlu cezaevindeyken tartışma yaratacak bir şirket devri yaşandı. Tutuklama kararından yaklaşık 4 ay sonra AKP Silivri İlçe Başkanı Rıfat Kutlu, cezaevinde bulunan kardeşi Nusret Kutlu üzerine kayıtlı şirketi kendi üzerine devretti. Kare Kara Taşımacılık Hizmetler ve Dış Ticaret Anonim Şirketi Yönetim Kurulu’nun 23 Mayıs 2017 tarihli kararına göre Rıfat Kutlu şirketin tek pay sahibi oldu. Şirketin piyasa değerinin 25 milyon dolar olduğu öğrenildi. Şirketin devrini gerçekleştiren isim olan AKP Silivri İlçe Başkanı Rıfat Kutlu, gazetemize yaptığı açıklamada “FETÖ’den tutuklu olan herkesin mal varlığına tedbir kararı konulmadığını” söyledi.
‘Savcılık tedbir koymadı!’
Kutlu, “Ticari işletme olarak FETÖ ile ilintili herhangi bir para transferi varsa devlet tedbir koyar. Masak raporu ister... Bu raporda problem tespit edilemezse tedbir konulmaz. Savcılığın verdiği izinle devir işlemleri yapılır. Kardeşim tutuklandı. Aldım imzayı attım, şirketi üzerime devrettim gibi bir durum yok. İşlemler noter eşliğinde yapıldı” diyerek şirket devrini savundu. Kutlu, kardeşi Nusret Kutlu’nun ise önceki gün tahliye edildiğini söyledi.
Yanıtsız sorular Belgeler ve Kutlu’nun açıklamaları sonrası bazı sorular hâlâ yanıt bekliyor. İşte o sorular: -FETÖ/PDY terör örgütüne yardım etmek suçundan tutuklanan sanıkların çoğunluğunun mal varlıklarına tedbir konulurken, AKP’ye yakınlığıyla dikkat çeken Kutlu ailesinin mal varlığına neden tedbir konulmaması dikkat çekiyor. Bu kararda ailenin AKP’ye yakın olması etkili oldu mu? -AKP İlçe Başkanı Kutlu, FETÖ’den tutuklanan kardeşinin tahliye edilmesini niye beklemedi? Ya da şirket devri tutuklama kararından hemen sonra değil de neden 4 ay sonra gerçekleşti? -Belgelerdeki Nusret Kutlu’nun imzaları incelendiğinde çıplak gözle ‘sahte imza’ iddiası ağır basıyor. Acaba savcılığın verdiği izin yeterli görülerek Kutlu’nun imzası taklit mi edildi? |
En Çok Okunan Haberler
- Son anket: AKP eridi, fark kapanıyor
- Adliyede silahlı saldırı: Ölü ve yaralılar var!
- Köfteci Yusuf'tan gıda skandalı sonrası yeni hamle
- NATO Genel Sekreteri'nden tedirgin eden açıklama
- Korgeneral Pekin'den çarpıcı yorum
- Petlas Yönetim Kurulu Üyesi Özcan, uçakta olay çıkardı
- İBB'den 'Pınar Aydınlar' açıklaması: Tasvip etmiyoruz
- İmamoğlu'ndan 'Suriyeliler' açıklaması
- '100 yılda bir görülebilecek akımın başlangıcındayız'
- Restoranlarda 'harcama limiti' uygulaması başladı