Cezaevlerinden tahliyeler başladı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, "Denetimli Serbestlik Yasasını" dün onayladı, yasa bugün Resmi gazetede yayımlandı. Yasanın yürürlüğe girmesiyle birlikte ilk tahliyeler de başladı.

Yayınlanma: 11.04.2012 - 15:09
Abone Ol google-news

Denetimli serbestlik uygulamasını yeniden düzenleyen yasa, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından onaylandı. Bugün Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren yasayla ilk tahliyeler de gerçekleşti.

Denetimli serbestlikten yararlanmaya hak kazanan yaklaşık 300 kişinin dosyaların adli mercilerce incelenmesinin ardından Ankara Açık Ceza İnfaz Kurumu'ndan tahliyelerine başlandı.

Denetimli serbestlikten yararlanarak tahliye edilen Mustafa Zinci cinayetten dolayı yedi yıldır çeşitli cezaevlerinde, son bir yılda da Ankara Açık Ceza infaz Kurumu'nda kaldığını söyledi. Cezasını tamamlamasına bir ay kala denetimli serbestlikten faydalanarak tahliye edildiğini söyleyen Zinci, ''Allah devletimizden, büyüklerimizden razı olsun'' diye konuştu.

Kahvehanelerde çalıştığını ve bu işine geri döneceğini anlatan Zinci, tahliyesini ailesine haber vermediğini, sürpriz yapacağını söyledi.

Tahliye bekleyen diğer arkadaşlarının da çok mutlu olduğunu belirten Zinci, ''Hepimiz çok pişmanız. Büyüklerimiz diğer hükümlüler için de bir kolaylık sağlasınlar'' dedi.


Sivas'ta da tahliyeler var

Denetimli Serbestlik ve Yardım Merkezleri ile Koruma Kurulları Kanunu'nda değişiklik yapan yasanın Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından Sivas Açık Ceza İnfaz Kurumu yetkilileri, yasadan yararlanacak hükümlülerin tahliyesi için çalışmalara başladı.

İlk etapta, denetimli serbestlikten yararlanmaya hak kazanan ve dosyaları adli mercilerce incelenen 160'ı erkek, 48'i kadın olmak üzere toplam 208 kişinin, Sivas Açık Ceza İnfaz Kurumu'ndan tahliye edileceği bildirildi.

Denetimli serbestlikten yararlanarak tahliye edilen Emine Ö. cinayetten suçundan dolayı 11,5 yıldır cezaevinde yattığını, cezasının bitmesine 7 ay kala tahliye olduğu için çok mutlu olduğunu söyledi.

Özgürlüğün çok güzel bir duygu olduğunu ifade eden Emine Ö, ''Sürekli bizi denetleyecekler, imza vereceğiz. Özgürlük çok güzel bir şey. İçeride kalan arkadaşlarımız da var. İnşallah onlar da çıkar. Allah kimseyi düşürmesin'' diye konuştu.

Cinayet suçundan 10 yıl cezaevinde kalan ve tahliye olan bir başka kadın mahkum da, özgürlüğün çok güzel olduğunu söyledi. Cezaevinden tahliye olan mahkumlar, telefonla yakınlarını arayarak mutluluklarını paylaştı.

Bazı aileler de cezaevinin dışında yakınlarının tahliye olmasını bekledi

 

İzmir'de 60 kişi tahliye edildi

Denetimli serbestlik uygulamasından yararlanan 66 kişinin Bergama Açık Ceza İnfaz Kurumu'ndan tahliye edildiği belirtildi.

Kurum yetkililerinden alınan bilgiye göre Denetimli Serbestlik ve Yardım Merkezleri ile Koruma Kurulları Kanunu'nda değişiklik yapan yasanın uygulamaya girmesinin ardından hükümlülerin yaptığı başvuruların değerlendirilmeye başlandığı belirtildi.

Yapılan inceleme sonrası denetimli serbestlik uygulamasından yararlanma hakkı olduğu tespit edilen 66 kişinin tahliye edildiği, bugün bu sayının 90'a ulaşmasının beklendiği belirtildi.

İzmir'de Buca ve Foça Açık Ceza İnfaz Kurumları'nda da işlemlerin devam ettiği, tahliye sayısının cuma günü netleşebileceği belirtildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler