Chavez ve Ahmedinejad'ın sıcak görüşmesi

İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, resmi ziyaret için Tahran'da bulunan Venezuela Devlet Başkanı Hugo Chavez ile görüştü. Görüşme sonrası Ahmedinejad, "emperyalistler karşısında tek cephede yer alan İran ve Venezuela'nın her alanda işbirliğine gitmesinin önemli olduğunu" söyledi.

Yayınlanma: 05.09.2009 - 14:12
Abone Ol google-news

Yapacağı resmi ziyaretler dolayısıyla İran'da bulunan Venezuela Devlet Başkanı Hugo Chavez, İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad'la görüştü. Ahmedinejad, Chavez ile görüşmesinde, iki ülkenin ortak çıkarları doğrultusunda işbirliğini artırmaya kararlı olduğunu bildirdi.

Ahmedinejad, "emperyalistler karşısında tek cephede yer alan İran ve Venezuela'nın her alanda işbirliğine gitmesinin önemli olduğunu" söyledi.

Büyük güçleri, "Müstekbir güçlerin, devrimci milletler üzerindeki etkileri artık sona ermiştir" ifadesiyle eleştiren Ahmedinejad, "Devrimci ve mazlum milletlere yardım ile emperyalizm karşıtı cepheyi güçlendirmek, İran ve Venezuela'nın en önemli görevlerindendir" dedi.

"İki ülkenin devrimci ve ülkücü halkları her zaman birbirinin yanında yer alacak" diye konuşan Ahmedinejad, "Ortak dost ve düşmana sahip İran ve Venezuela'nın ilişkilerini geliştirmesi zaruridir" ifadesini kullandı.

Venezuela lideri Hugo Chavez de, iki ülkenin emperyalizm karşıtı cephede mücadele etmesinin önemine işaret etti.

Chavez, "Venezuela ve İran, ikili ilişkilerini daha da güçlendirerek devrimci halklara yardım etmeli" dedi.

İran'ın barışçıl amaçlı nükleer enerji elde etmesinin bir hak olduğunu ve bu konuda geri adım atılmasının söz konusu olmadığını kaydeden Chavez, "İran'ın nükleer bomba yapmak üzere olduğunu gösteren herhangi bir delil yoktur" diye konuştu.Chavez, İran'ın da yardımıyla "nükleer bir köy" projesi üzerinde çalıştıklarını sözlerine ekledi.

Cumhurbaşkanlığına yeniden seçilen Ahmedinejad'ı ilk kutlayan lider olan Chavez, Tahran'daki yedinci resmi ziyaretine yarın da devam edecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler