Chemnitz krizi: Maassen'in 'terfisi' geri alındı

Almanya'nın Chemnitz kentindeki aşırı sağcı gösterilerle ilgili açıklamaları nedeniyle iç istihbarat birimi Anayasayı Koruma Teşkilatı’nın başkanlığından alınarak İçişleri Bakanlığı müsteşarlığına getirilen Hans-Georg Maassen'e ilişkin kriz çözüldü.

Yayınlanma: 25.09.2018 - 11:20
Abone Ol google-news

Maassen'in bakanlığa müsteşar olarak atanması "terfi" olarak yorumlanmış, koalisyon ortağı Sosyal Demokrat Parti'den görev değişikliğine sert tepki yükselmişti.

Maassen'e ilişkin karar, SPD Genel Başkanı Andrea Nahles'in talebi üzerine Maassen'a koalisyon ortakları tarafından hafta sonunda yeniden müzakere edildi. Hristiyan Sosyal Birlik (CSU) lideri ve İçişleri Bakanı Horst Seehofer, Hristiyan Demokrat Birlik (CDU) ve Başbakan Angela Merkel ile SPD lideri Nahles ile görüştükten sonra, Maassen'in iç istihbarat servisinin başkanlığından azledilerek müsteşarlığa atanması kararının gözden geçirildiğini ve uluslararası konularda İçişleri Bakanlığı bünyesinde özel danışman olacağını açıkladı.

Maassen'in maaşının artmayacağı da belirtildi.
Chemnitz, bir Alman vatandaşının bıçaklı saldırıda yaşamını yitirmesi olayına ilişkin iki göçmenin gözaltına alındığının basına sızdırılması üzerine aşırı sağcıların ve ırkçılık karşıtlarının gösterilere sahne olmuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler