CHP aday adayına tenzili rütbe!

CHP'den aday adayı olan Milli Eğitim Müfettişi Rasim Akkaya’yı yasaya aykırı olmasına karşın öğretmen olarak atadılar.

Yayınlanma: 27.06.2018 - 23:05
Abone Ol google-news

CHP’den milletvekili aday adayı olan Milli Eğitim Bakanlığı müfettişi Rasim Akkaya, listelerde yer almadı. Yeniden kamuya dönmek için başvurdu. Yasa gereğince “eski görevine ya da kazanılmış hak aylık derecesindeki başka bir göreve” döndürülmesi gerekirken müfettişliğe göre ek göstergesi daha düşük olan öğretmenliğe atandı.

Yasaya aykırı olarak tenzil-i rütbe yapıldığına dikkat çeken Akkaya, dava açacak. Akkaya, seçim öncesinde kamu görevinden istifa ederek CHP’den İstanbul milletvekili aday adayı oldu. Milletvekili aday listelerinde yer almayan Akkaya, yeniden kamu görevine dönmek için başvurdu. Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Yasa gereğince seçimlerde aday ve aday adayı olan devlet memurlarının adaylığı veya seçimi kaybetmeleri halinde, “eski görevlerine veya kazanılmış hak aylık derecelerindeki başka bir göreve” döndürülmesi gerekiyor.

Ancak Akkaya, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından müfettiş olarak değil de öğretmen olarak atandı. Bakanlık atamaya gerekçe olarak da 652 sayılı Milli Eğitim Bakanlığı’nın Teşkilat ve Görevleri Hakkında KHK’yi gösterdi. Bu KHK’nin Geçici 12. maddesinde, “Maarif müfettişi ve maarif müfettiş yardımcısı kadrolarının herhangi bir sebeple boşalması halinde bu kadrolar hiçbir işleme gerek kalmaksızın iptal edilmiş sayılır” hükmü yer alıyor. Ancak Akkaya’nın bu kadro iptal edilmiş olsa bile “kazanılmış hak aylık derecelerindeki başka bir göreve” atanması gerekiyordu. Akkaya, “Benim kadrom; genel idare hizmetleri olup, 3600 ek göstergeli, özel sınav kazanarak edindiğim maarif müfettişliğidir. Öğretmenlerin kadrosu ise; eğitim öğretim hizmetleri olup, 3000 ek göstergelidir. Sınav kazanarak ve 14 yıllık öğretmenlik hizmetimin üzerine, 4 yıllık fakülteyi bitirerek elde ettiğim kazanılmış hakkım gaspedilmiştir” dedi. Akkaya hakkında daha önce soruşturma da başlatılmıştı. Bu soruşturma da devam ediyor. Akkaya, “muhalif partiden aday olmuş olmamın cezasını bana 10 yıldır çektirmeye devam ediyorlar” dedi. Akkaya, öncelikle Milli Eğitim Bakanı ile müsteşarına mektup yazarak durumu bildireceğini bir sonuç alamaması halinde ise idare mahkemesine dava açacağını belirtti


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler