CHP başkanlığa karşı sokağa çıkıyor

Kılıçdaroğlu, KKTC resepsiyonunda Rahşan Ecevit’e yapılanları eleştirdi. Parti örgütüne yurttaşları bilgilendirme görevi verdi.

Yayınlanma: 18.11.2016 - 06:46
Abone Ol google-news

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Bülent Ecevit’in eşi Rahşan Ecevit’e Kıbrıs’ın kuruluş yıldönümü resepsiyonunda yapılana ilişkin, “Rahşan Hanım’a yapılan bu saygısızlık kabul edilemez” dedi. MYK’de alınan kararla, her ilde örgütler; emekli öğretmen, doktor, asker gibi deneyimli insanlarla iletişime geçerek, toplantılar düzenleyecek. Türkiye genelinde oluşturulacak büyük bir ekiple, başkanlık sistemi ve parlamenter sistemin detayları halka anlatılacak, her yerde CHP PM bildirisi okunacak. Antalya’da Kılıçdaroğlu’nun katılımıyla sivil toplum örgütleriyle 24 Kasım günü “Büyük Buluşma” gerçekleşecek.

CHP MYK, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında basına kapalı toplandı.

Edinilen bilgiye göre toplantıda Kılıçdaroğlu, Bülent Ecevit’in eşi Rahşan Ecevit’e Kıbrıs’ın kuruluş yıldönümü için Ankara’da yapılan resepsiyonda, Genel kurmay Başkanı Hulusi Akar’ın korumaları tarafından yapılanlardan rahatsızlığını dile getirdi. Komutan gelecek diye Ecevit’i asansöre bindirmek istemeyen korumaların tavrına ilişkin Kılıçdaroğlu, “Rahşan Ecevit, Bülent Ecevit’in mirasıdır. Ecevit o dönem milliyetçiliği havaya, suya değil, Beş Parmak Dağları’na yazdı. Rahşan Hanım’a yapılan bu saygısızlık kabul edilemez” dedi. Kılıçdaroğlu MYK üyeleriyle, olayın ardından Rahşan Ecevit’i aradığını söyledi. İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu ve gazetemiz Ankara Temsilcisi Erdem Gül’ün davalarına 30 milletvekilinin katıldığını anımsatan Kılıçdaroğlu, “Milletvekillerime güveniyorum. Mahkemeye gidip haklılığımızı anlatacağız. CHP’nin vekilini, CHP’yi kimse teslim alamaz. Korkmadan, yılmadan Türkiye’nin temel felsefesine sahip çıkacağız” dedi.

‘MHP tabanı tepkili’

Toplantıda MYK üyeleri Ege’de, Karadeniz’de, İç Anadolu’da ülkü ocaklarından, MHP’li kadın ve gençlerden MHP’nin tutumuna ilişkin tepki geldiği bilgisini aktardı. MHP’nin tavrına karşın AKP’nin başkanlık sistemine destek vermeyeceklerini söyleyen seçmenlerin, CHP’nin tavrını doğru bulduklarını belirttikleri anlatıldı ve bunların olası referandumda “hayır” oyu vereceği belirtildi.

Televizyon programlarındaki tartışmaların değerlendirildiği toplantıda AKP’lilerin tavırlarına ilişkin Kılıçdaroğlu, “Fikirleriyle mücadele edemeyenler, hakaret ediyor. Siyonizm düşmanlığıyla tabanını bir arada tutmaya çalışanlar, gerçekler yüzlerine vurulunca hakaret ediyor” dedi.

Dolardaki yükselişin de gündeme geldiği toplantıda MYK üyeleri, “Gezi olayları sırasında dolar 10 kuruş yükseldiği için Türkiye’nin ekonomik olarak battığı savunulmuştu. Şimdi dolar 40 kuruş yükseldi’’ yorumu yaptı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler