CHP 'Cumhuriyet Tamtakır Partisi' haline geldi"

Devlet Bakanı Faruk Çelik, Cumhuriyet Halk Partisi'nin ''halkın partisi'' olması gerektiğini ifade ederek, ''Ama inanın 'Cumhuriyet tamtakır partisi' haline gelmiş'' dedi.

Yayınlanma: 10.09.2010 - 12:07
Abone Ol google-news

Partisinin Bursa İl Başkanlığınca düzenlenen bayramlaşma törenine katılan Faruk Çelik, konuşmasında, bu yıl her yönüyle farklı bir ramazan ayının geride bırakıldığını söyledi.
Çelik, bir yandan ruh ve bedenin nefsin esaretinden kurtarılıp bunun neticesinde bayramın gerçekleştirildiğini, diğer yandan da milletin iradesini statükonun esaretinden kurtarmanın mücadelesini sürdürerek, demokrasi bayramının arifesine gelindiğini ifade etti.

Bundan dolayı bugünün, millet iradesinin prangalardan kurtulduğu günün habercisi olduğunu dile getiren Çelik, şöyle devam etti:

''Bugün, Türkiye'nin aydınlık geleceğinin habercisidir. Bugün, iç çekişmelerin, zaman ve enerjimizi boşa harcamanın son bulacağı günün habercisidir. Bugün, milleti hiçe sayan, 'çobanın oyuyla benim oyum bir midir?' diye millete tepeden bakanların, kendilerini pazar gününden sonra gözden geçirmek zorunda kalacakların habercisidir. Bugün, hukukun üstünlüğü, demokrasi ve özgürlükler adına torunlarımıza miras bırakacağımız günün habercisidir.''

Referandumda 26 maddelik anayasa değişikliğinin oylanacağını hatırlatan Çelik, ''konuşulan hadiseler, ortaya dökülen çirkin tablolar, hiçbir siyasi nezakete yakışmayan değerlendirmeler ve gündemle ilgisi olmayan yorumlar'' dikkate alındığında, işiyle aşıyla meşgul olan yurttaşın bu ortamda ''Neler oluyor?'' sorusunu sormasının çok doğal olduğunu dile getirdi.

Bakan Çelik, özgürlük, demokrasi, hak arama, güçlü bir Türkiye, arka bahçe ve vesayetçi anlayışların sona ermesi ve birinci ligde oynayan devlet olmak için darbecilerin hazırladığı anayasanın değiştirildiğini ifade etti.

''Oyun mu?''

Bir tarafta özgürlük mücadelesi konusunda canını dişine takmış kesimlerin, diğer tarafta da statükonun korunması için var güçleriyle mücadele eden siyasi partilerin yönetici kadrolarının bulunduğunu vurgulayan Çelik, şöyle konuştu:

''Bu 26 maddelik anayasa değişikliğinde oyunlar varmış. Ne var söyleyelim: Özürlüye pozitif ayrımcılık yapmak, şehit ve dul ailelerine pozitif ayrımcılık yapmak, kadınlara pozitif ayrımcılık yapmak, memurlara toplu sözleşme yapma hakkını sağlamak, sendikal hakları genişletmek, grev yasaklarını Anayasa'dan çıkarıp atmak, görevinden hukuksuz bir şekilde uzaklaştırılan hakimlerin, savcıların, askerlerin, yargıya müracaat etmeleri, insanların fişlenmesine son vermek, 'yargı, arka bahçe olmasın, millet adına karar versin' demek, 'yargı kararı kitaba uydurulmasın, yargı kitaba uysun' demek, 'milleti, milli iradeyi canım isterse ezerim, milleti hiçe sayarım, kimse de beni yargılayamaz' diyen ibareleri Anayasa'dan çıkarmak, Türkiye'nin her yönüyle şeffaflaşmasını sağlamak, 30 yıldır bitmeyen terörle mücadelede neler oluyor, kimin eli kimi cebinde, bunu ortaya çıkarma çalışmalarını yapmak oyun mu? Oyunsa, biz oyunu oynamaya devam edeceğiz.''


Laiklik

Türkiye'nin ana muhalefet partisinin, üç ay öncesine kadar her yerde, lokal ya da genel bütün toplantılarda ''laiklik'' kelimesini elden bırakmadığına ve dilden düşürmediğine işaret eden Çelik, şöyle devam etti:

''Bugün yeni genel başkanlarının ağzından bir kez de olsa hassas ve dikkatli bir şekilde dinlememize rağmen laiklik kelimesinin çıkmaması, onlarca yıl ana muhalefet partisinin bu anayasal kavramları nasıl istismar ettiğinin, en canlı örneği değil midir? Türkiye'de laiklik elden gidiyor ise neden son 3-4 aydır laikliği ağzınıza almıyorsunuz? Yoksa Türkiye'de başka bir şey mi oldu? Yoksa Türkiye'de olmayan şeyleri yıllarca 'palavra edebiyatı' adı altında millete yutturmaya mı kalktınız?''

Çelik, lider kadroların bazı çelişkiler yaşadıklarını, dün farklı şeyler söylediklerini, bugün farklı şeylerden bahsettiklerini, seçim beyannamelerinde ''Anayasa değişecek'' demelerine rağmen bugün karşı çıktıklarını dile getirdi.

Genel aftan bahsedip ertesi gün bunu kastetmediklerini söylediklerini ifade eden Çelik, ''Cumhuriyet Halk Partisi, 'halkın partisi' olmalı. Rahmetli Atatürk bunun için kurmuş ama inanın 'Cumhuriyet tamtakır partisi' haline gelmiş. Yöneticileri tarafından sabahı akşamı birbirine uymayan, ifadelerinde paralellik olmayan bir parti haline getirilmiştir'' diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler