CHP Gençlik Kurultayı toplandı

CHP 13. Olağan Gençlik Kurultayı 8 yıl aradan, parti Ankara İl Başkanı Zeki Alçın'ın divan başkanlığına seçilmesiyle çalışmalarına başladı.

Yayınlanma: 24.06.2012 - 11:54
Abone Ol google-news

Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonu'nda gerçekleştirilen kurultayın açılış konuşmasını yapan Gençlik Kolları Genel Başkanı Barbaros Dinçer, 8 yıl aradan sonra kurultayın toplandığını belirtti.

Türkiye'nin her yerinden partili gençlerin bir araya geldiğini ifade eden Dinçer, kongrenin partiye ve ülkeye hayırlı olmasını diledi.

Yeterli çoğunluğun bulunduğunu bildiren Dinçer, kurultayı açtı.

Kurultayda CHP Ankara İl Başkanı Zeki Alçın, delegelerin oyuyla divan başkanlığına seçildi.

CHP'nin iktidar olabilmesi için herkese büyük görevler düştüğünü dile getiren Alçın'ın konuşmasından sonra kurultay çalışmalarına başladı.

Kurultayda başkan adayı olabilmek için delegelerin yüzde 10'unun imzası gerekiyor.

 

Kılıçdaroğlu: Birilerinin söylediği gibi asla 'kindar' olmayacağız

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonu'nda gerçekleştirilen 13. Olağan Gençlik Kurultayı'ndaki konuşmasında, işsizliğe, yoksulluğa ve yolsuzluğa karşı hep beraber mücadele edeceklerini söyledi.

Kılıçdaroğlu, ''Önce üreteceğiz sonra hakça paylaşacağız. Yeni demokrasinin, yeni CHP'nin ana ilkesi budur'' dedi.

Gençlerden korkuya teslim olmamalarını, korkusuzca düşüncelerini savunmalarını isteyen Kılıçdaroğlu, hapishanelerde gazeteciler, öğrenciler, yazarlar bulunduğunu belirterek, ''Böyle bir ülkede özgürlüğü, adaleti dile getirecek tek bir parti vardır, CHP'dir'' diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

''Birilerinin söylediği gibi asla ve asla 'kindar' olmayacağız. Birilerinin söylediği gibi, 'sen konuşma, senin yerine ben konuşacağım' demeyeceğiz...Biz CHP'liyiz, biz konuşacağız, düşüneceğiz, biz demokrasiyi, özgürlüğü Türkiye coğrafyasının her alanına taşıyacağız. Sizden demokrasiyi getiren bir partinin genel başkanı olarak isteğim; demokrasiyi, özgürlükleri içimize sindireceğiz. İki başkan adayınız var, ikisi de burada. Bizim kurultaylarımız başka partilere benzemez, bizde adaylar çıkar, özgürce yarışırlar, kaybeden gider önce diğerinin elini kaldırır, 'sen seçildin ben senin emrindeyim' diye.''

Demokrasi ve özgürlüğün olduğu bir ülkede üniversitelerin sessiz kalamayacağını söyleyen Kılıçdaroğlu, ''Size sözümüz var, CHP'nin iktidarında düşünce özgürlüğü olacak, üniversiteler özerk olacak, gençler istediği gibi yaşayacak, düşünecek, istediği gibi eylem yapacak, 'biber gazına son, özgürlüğe evet' diyecek'' ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu, sözlerini Nazım Hikmet'in, ''Sen yanmasan, ben yanmasam, biz yanmasak, nasıl çıkar karanlıklar aydınlığa'' dizeleriyle bitirdi.

Öte yandan Divan Başkanı Zeki Alçın, verilen önerge doğrultusunda seçimlerin ''blok liste'' ile yapılıp yapılmamasını oylamaya sundu. Yapılan oylama sonrası kurultayın blok liste ile yapılması kararlaştırıldı. Konuşmaların ardından, oylamaya geçileceği belirtildi.
Bu arada tutuklu milletvekili Mustafa Balbay'ın kurultaya gönderdiği mesaj salondakiler tarafından alkışlandı.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler