CHP Genel Başkan Adayı Balbay: Kürt sorununa hendek atlatacağız

CHP, 16-17 Ocak’ta yapılacak olağan kurultayında genel başkanlığa aday olan CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, “neden aday olduğunu ve hedeflerini içeren” manifestosunu dün açıkladı.

Yayınlanma: 18.12.2015 - 22:37
Abone Ol google-news

Balbay’ın Kürt sorunundan, ekonomiye, kadın haklarına kadar geniş yelpazedeki hedeflerini açıkladığı toplantıda, kuşkusuz en çok merak edilen, cezaevindeyken kendisini milletvekili adayı gösteren Genel Başkan Kılıçdaroğlu’na “vefasızlık” ettiği eleştirilerine vereceği yanıttı. Balbay gazeteci olmanın da avantajıyla, bu sorunun geleceğini önceden tahmin etmiş olacak ki, yanıtını beklemeksizin verdi: Siyasette vefa partiyedir, güçlenmesinedir.

Dündar ve Gül’ü andı

“Maraton koşucusu” olduğunu her fırsatta vurgulayan Balbay’ın “yeni hedeflerine” ilişkin manifestosunu açıkladığı toplantının mekânı, Ankara Palas’tı. 1. TBMM’nin karşısında yer alan ve Cumhuriyet tarihinde önemli yeri olan Ankara Palas’ı seçen Balbay, yeni maratonuna “Ulus’tan”, Cumhuriyetin ilan edildiği yerden başladığı mesajını vererek başladı. “Gazetecilik”ten siyasete geçen isimlerden olan Balbay’ı gazeteci meslektaşları yalnız bırakmamıştı. Ancak gazetecilerin karşısına “tek başına” çıktı. Çok sayıda gazete/televizyonun Ankara Temsilcisi’nin de katıldığı toplantıda Balbay sözlerine, gazetemizin tutuklu Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül’ü anarak, “Belki Can Dündar gelemeyebilirdi ama tutuklanmasaydı Erdem de aramızda olacaktı...” sözleriyle başladı.

Sorun baş başa çözülür

Balbay sonrasında Kürt sorunundan, ekonomiye, partinin oy oranının nasıl artırılacağına kadar hemen her konuda hedeflerinin yer aldığı “Cumhuriyet’in ikinci yılına son çağrı” başlıklı manifestosunu okudu. Dikkat çeken başlıklardan birisi ise “hendek atlatacağız” vaadiyle açıkladığı Kürt sorununa dönük çözüm önerileriydi. “Kürt sorunu baş başa çözülür” diyen Balbay, sorunu çözecek güç olarak ise “düğünlerde kurulan aile bağları”nı gösterdi: “Aile çatısı altında biraraya gelebiliyoruz da devlet çatısı altında mı bir araya gelemeyeceğiz?”

Yeni bir yön

Toplantıda merak edilen bir başka konu, cezaevindeyken kendisine parlamento yolunu açan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun karşısına “aday” olarak çıkması nedeniyle “vefasızlık” eleştirilerine yanıtı kadar, CHP’yi hangi çizgide tutacağıydı. Bu konuda “yeni bir yön, yeni bir yöntem, yeni bir yönetim” anlayışını yaşama geçireceğini belirten Balbay’ın, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na ise “5 yılda 78 genel başkan yardımcısını değiştirmek değişimse, bu değişimin ne sonuç verdiği ortada” sözleriyle yüklenmesi dikkat çekti.

EKONOMİDE 4T 1K

Mustafa Balbay, ekonomi konusundaki yaklaşımını “İktisadi demokrasi” başlığı altında açıklarken, gazeteciliğin temel kuralı olan “5 N 1 K” kuralını, Türkiye’nin sahip olduğu büyük potansiyelleri anlatmak için “4 T 1 K” olarak uyarladı: Tarım, teknoloji, ticaret, turizm ve kültür... Ve bu potansiyellerin doğru kullanımı halinde ülkenin nasıl kalkınabileceğini anlattı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler