"CHP, Kılıç'ın peşini bırakmayacak"

CHP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Karayalçın, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'ın damadı ve ortağının Ankara Büyükşehir Belediyesi ile emlak değiştirdiği iddialarıyla ilgili, ''CHP, bu işin peşinde olacak ve bunu TBMM'ye taşıyacak'' dedi.

Yayınlanma: 10.01.2009 - 13:48
Abone Ol google-news

CHP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Karayalçın, eski CHP genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, belediye başkanı seçildikten sonra, 60 yaş ve üstü vatandaşların otobüslerden ücretsiz yararlanması uygulaması ile birçok belediye çalışanının işine son vereceği yönünde ''dedikodular'' üretildiğini belirtti.

Belediye başkanı seçilmesi halinde, 60 yaş ve üstü vatandaşların otobüslerden ücretsiz yararlanmasına son vermelerinin söz konusu olmadığını ifade eden Karayalçın, aksine şu anda uygulamadan belirli saatlerde yararlanan yaşlı vatandaşların otobüs ve metroya ''tüm gün ücretsiz'' binmelerini sağlayacaklarını söyledi.

Karayalçın, belediye çalışanlarının işlerine son vermelerinin ''asla'' mümkün olmadığını vurgulayarak, ''Başkanlık yaptığım dönemde de işçi ve memurlar arasında hiçbir ayrım gözetmedim. 29 Mart'ta belediyede değişecek tek kişi Melih Gökçek olacaktır'' dedi.

Göreve gelmeleri halinde Ankara'da yaşamın daha ucuz olacağını ifade eden Karayalçın, ASKİ'nin su faturalarını 45 günde bir tahakkuk etmesi uygulamasına son vereceklerini, faturaların 30 günde bir tahakkuk edileceğini, atık su bedelinde ve yeşil alan sulama tarifesinde indirim yapacaklarını, böylece Ankaralıların cebinden su için daha az para çıkacağını anlattı.

Karayalçın, doğalgaz servis hattını kendisi yaptıran Ankaralılardan alınan 300 doların 123 dolarının, mahkeme kararı istenmeden iade edileceğini bildirdi.

İndirimli bilet ücretinin şu anda tam bilet ücretinin yüzde 80'i civarında olduğuna işaret eden Karayalçın, öğrencilerin toplu taşıma araçlarından daha düşük bedelle yararlanabilmeleri için indirimli bilet ücretinin, tam biletin yüzde 50'si seviyesine çekileceğini kaydetti.

Karayalçın, AŞTİ'de servis otobüsü uygulamasının da yeniden başlatılacağını belirtti. Ankaralıların sağlıklı ve temiz su içebilmeleri için Kızılırmak suyunun arıtılması gerektiğini dile getiren Karayalçın, bunun için Kesikköprü ile Gölbaşı arasında uygun bulunan bir yere arıtma tesisi kuracaklarını, ayrıca Gerede suyunun Ankara'ya getirilmesi için de Işıklı Barajı'nı hızla devreye sokacaklarını bildirdi.

"Doğalgaz yetkin kişiler tarafından yönetilecek"

Karayalçın, Ankara'da yeni yılın ilk günü yaşanan doğal gaz faciasını anımsatarak, doğal gazla ilgili işlerin uzman kişiler tarafından yapılmasının önemine dikkati çekti.
''Doğalgazın, birilerinin dosyalarını saklayan kişiler tarafından değil, yetkin kişiler tarafından yönetilmesini sağlayacağız'' diye konuşan Karayalçın, Doğalgaz AŞ'nin özelleştirilmemesi için de TBMM nezdinde girişimlerde bulunacaklarını ifade etti.
Karayalçın, ayrıca Ankaralıların güvenliği için doğalgaz bağlantıları ve bacaların sürekli kontrollerini yaptıracaklarını belirtti.
 

Sorular

Konuşmasının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Karayalçın, bir gazetecinin, ''Sayıştayın, AŞTİ'den birkaç yıldır kira alınmadığına ilişkin raporunu nasıl değerlendiriyorsunuz?'' sorusuna, şu yanıtı verdi:
''Hayret ve dehşetle karşıladım. Bu, Ankara'nın nasıl kötü yönetildiğini gösteren bir durum. Armada karşısındaki yapıyı örnek göstererek, belediyenin uyguladığı yanlış projeler nedeniyle Ankaralılara hesap vermesi gerektiğini söylüyorduk. Bu arada, belediyenin alması gereken gelirleri almadığını öğrendik Sayıştay raporundan. Bu suçtur. AŞTİ'nin yüzde 90'ını biz yaptık. Bunun için Sayın Gökçek'in, (Karayalçın'ın borçları) dediği kaynakları kullandık. AŞTİ, 15 yıldır faaliyette. Bu dönemde kira gelirlerinin alınmaması suçtur. Her türlü yanlış harcama soruşturulacaktır.''

Karayalçın, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'ın damadı ve ortağının Ankara Büyükşehir Belediyesi ile emlak değiştirdiği yönündeki iddialarla ilgili soru üzerine de ''Belediyenin o binayı kaça aldığı bir yana, asıl o binayı neden aldı? Niçin kullanacaksın? İkincisi binayı aldın, niye 3 kat değerli arsayla aldın? CHP, bu işin peşinde olacak ve bunu TBMM gündemine taşıyacak'' dedi.

Kızılırmak suyunun ''sağlıksız'' olduğu yönünde bir rapora sahip olup olmadığının sorulması üzerine de Karayalçın, ''Kızılırmak suyunun kötü olduğu, arıtılması gerektiği ve İvedik Arıtma Tesisleri'nin bu iş için yeterli olmadığı'' konusunda birçok rapor bulunduğunu, ayırca gazetelerde bu konuda çok sayıda haber yer aldığını kaydetti. Karayalçın, evinin musluğundan bulanık ve pis kokulu su aktığını ifade ederek, ''Ben bu suyu içmem, içene afiyet olsun. Sayın Gökçek'e afiyet olsun'' diye konuştu.

Ergenekon soruşturması kapsamında Ankara'nın çeşitli noktalarında yapılan kazılarla ilgili soruyu ise Karayalçın, şöyle cevapladı:
''İlgiyle izliyorum. Hukuktan yana olan, demokrasiye sonuna kadar bağlı bir siyasetçiyim. Hiç kimse dokunulmaz değildir. Yasalar ne diyorsa gerçek anlamda o yapılmalıdır. Yaşamlarını bu ülke için harcamış insanların, 7 aydır hiçbir suçlamada bulunulmadan içeride tutulmalarını hazmedemiyorum. Çeteciler ile çocuklarımızı yetiştiren insanların bir arada değerlendirilmelerini içime sindiremiyorum. Kazılarda çıkarılanlar, Susurluk'tan bugüne kadar neden çıkarılmadı? Neden şimdi çıkarılıyor? İnsanlar 7-8 aydır suçlanmadan cezaevlerinde tutuluyor. Çeteciler ile hukuk adamları aynı kefede tutuluyor. Bunları anlamıyorum. Sorduğum soruların yanıtlarını ben de bilmiyorum.''
 

 

İlk miting Dikmen vadisi'nde

Öte yandan, kısa süre önce seçim kampanyasını başlatan Murat Karayalçın, ilk mitingini Dikmen Vadisi'nde gerçekleştirdi. Kampanya süresince 60 miting yapacağına işaret eden Karayalçın, ilk mitingi Ankara Büyükşehir Belediyesinin uygulamalarından mağdur olduğunu iddia ettiği Dikmen Vadisi halkıyla yapılmasını kendisinin özel olarak istediğini söyledi.

Karayalçın, vadideki Barınma Hakkı Bürosu önünde yaptığı konuşmada, 15 yılda Ankara'nın ekonomisinin gerilediğini, insanlarının fakirleştiğini, havası ve suyunun kirlendiğini, trafiğinin düğümlendiğini ve kimliğini kaybettiğini öne sürdü.

Bu nedenle Ankara'nın acilen tedavi edilmesi gerektiğini kaydeden Karayalçın, hazırladıkları ''Acil Tedavi Programı'' ile Ankara'nın ve Ankaralıların sorunlarına çözüm getireceklerini sözlerine ekledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler