CHP: Özal'ın ölümü araştırılsın

CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Sevigen, 8'nci Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın ölümünün araştırılması için Meclis Araştırması açılmasını istedi.

Yayınlanma: 06.12.2010 - 11:11
Abone Ol google-news

Meclis Başkanlığı'na sunulan Araştırma önergesinde, 8'nci Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın 1993 yılında hayatını kaybetmesinin ardından başta ailesi tarafından ölümüyle ilgili yapılan çarpıcı açıklamalar ve basında yer alan haberlerin Özal'ın ölümü üzerinde şüphelerin olduğunu gösterdiği ve Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma açılmasına değer görüldüğü kaydedildi.

Adalet Bakanı Sadullah Ergin'in Turgut Özal'ın ölümünün şüpheli olduğuna dair açıklamasıyla, ortaya atılan iddiaların ilk kez bakanlık düzeyinde de gündeme getirildiği ifade edilen önergede şöyle denildi:
"Kardeşi Korkut Özal, şimdiye kadar ölümü ile ilgili bir çok kez şüphelere dikkat çektiğini, yine oğlu Ahmet Özal ve eşi Semra Özal da yaptıkları açıklamalarla olayın acilen aydınlatılması gerçeğini göstermiştir. Türkiye Cumhuriyeti'nin Cumhurbaşkanı, görevi başında köşkte, bir cinayete kurban gittiyse, bunların faillerinin ortaya çıkarılmasında TBMM'ne de büyük görev düşmektedir. O dönemin tüm şahitleri dinlenmeli ve olayın bir tertip mi, cinayet mi olduğu aydınlığa çıkarılmalıdır."

Önergede Abdi İpekçi'den, Bahriye Üçok'a, Uğur Mumcu'dan, Ahmet Taner Kışlalı'ya kadar Türkiye'nin en değerli insanlarının faili meçhul cinayetlere kurban gittiği göz önüne alınarak tüm faili meçhul cinayetlerin ve şüpheli ölümlerin aydınlatılması gerektiği de kaydedildi. Önergede 8'nci Cumhurbaşkanı merhum Turgut Özal'a yapılan suikast girişiminden, ölüm nedenine kadar tüm iddiaların araştırılması ve incelenmesi için Meclis Araştırması açılması istendi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler