'CHP tabanı Ergenekon adaylarını istedi'

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, "Türkiye çapında anket yaptırdık, CHP örgütünde de yoklama yapıldı ve tabanımızda bir rahatsızlık yok" dedi.

Yayınlanma: 15.04.2011 - 10:37
Abone Ol google-news

Cumhuriyet Halk Partisi'nde (CHP) liste depremi veya büyük tasfiyenin ardından Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, NTV'ye konuştu. Önder Sav ve Deniz Baykal ekibinin saf dışı kalmasını değerlendiren Gürsel Tekin, şu açıklamaları yaptı:

"Konu CHP olunca özellikle belirli bir kesimin farklı yorumlarını çok da garipsemiyoruz. Özellikle AK Parti yandaşı olan medyanın... Bazı gazetecilerin 2007 seçimlerinde ve şimdi söylediklerine bakınız, televizyonlarda. Statükocu, değişmez denilen CHP değişti ama şimdi söylenenlere bakın...

Listenin bütününe baktığınızda Türkiye'nin tamamını kapsadığını görebiliriz. En çok eleştirilen 'siyasette kadınlar ve gençler daha çok temsil edilmeli' diyenler, listelere bakmak zorunda. Dört dörtlük bir liste olduğunu elbette söyleyemeyiz, sayın Başbakan da bunu itiraf etti, gözüme uyku girmedi diye. Bunu siyasi partiler yasasını değiştirdiğimizde tartışmalar da geride kalacaktır, millet kendi vekilini seçecektir. İktidar olursak 13 Haziran'dan sonra ilk yapacağımız şey siyasi partiler yasasını değiştirmek olacak.

CHP sağa kaymaz, buranın CHP olduğunu unutuyorlar. 87 yıllık CHP'nin eksenini eğer birkaç kişi kaydıracaksa o zaman CHP parti bile değildir. Partimize gelen arkadaşları Kılıçdaroğlu veya başka bir isim çağırmadı, onlar CHP'nin misyonunu bilerek gelmişlerdir. Bize güç katmışlardır.

Ergenekon sanıklarının hiçbirinin neden yargılandıklarını bile bilmiyoruz, yoklamalarda gerekli oyu almışlardır örgütlerimizden. Tabanımızda hiçbir rahatsızlık yok, Genel Başkan ulusal çapta kamuoyu yoklaması yaptırdı, parti örgütlerinde de yoklama yapıldı. Yargılanan arkadaşlarımızın suçları sabit değil, başsavcımız sayın Başbakan biliyorsa açıklasın."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler