CHP Üsküdar Gençlik Kolları, Harun Karadeniz'i andı

Cumhuriyet Halk Partisi Üsküdar Gençlik Kolları, Harun Karadeniz için anma etkinliği düzenledi. Etkinliğe, CHP Üsküdar Kadın Kolları ve birçok yurttaş destek verdi.

Yayınlanma: 15.08.2011 - 12:16
Abone Ol google-news

Cumhuriyet Halk Partisi Üsküdar Gençlik Kolları düzenlemiş Olduğu Harun Karadeniz’i anma etkinliği için saat 11.00’da Karacaahmet Cem Evi önünde buluşuldu.

Yürüyüş Halinde Mezarlığa geçildi. Mezarlık Başında Birçok kişi Harun Karadeniz’in mezarına karanfil ve papatya bıraktı. Anma Harun Karadeniz ve Tüm Devrimciler için saygı duruşu İle başladı. Saygı duruşundan sonra CHP Üsküdar Gençlik Kolları adına yapılan açıklamada:

“1942 ylında Giresun Armutlu’da doğan ve 1960’lı yılların devrimci gençlik hareketlerinin öncülerinden Harun Karadeniz’i mezarı başında anarak, Devrim’e ve devrimcilere olan bağımıza hiçbir baskının ve hiçbir unsurun engel olamayacağını bilmenizi isteriz. Bizler 68 ruhu ile mücadele eden gençler olarak, yapılan bu baskının ve oluşturulan faşist yapının önüne etten duvar olarak durmaya devam edeceğiz. 12 Mart 1971 darbesiyle birlikte yargılanan ve Dev-Genç davasında tutukluyken hapishanede yakalandığı hastalık için tedavisine izin verilmeden, bir nevi ölüme mahkum edilen ağabeyimiz Harun Karadeniz’i saygı, özlem ve rahmetle anıyoruz. Ernesto Che Guevara’nın söylediği gibi, “Bir çiceği öldürebilirsiniz ama baharı öldüremezsiniz.”. Çiçeklerimize kıyıldı fakat bizler baharımızla bu yapılanların hesabını sormak için durmaksızın mücadelemize devam edeceğiz. Saygılarımızla. Gelen herkese teşekkür ederiz.” denildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler