CHP’den 9 Temmuz için kanun teklifi

CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın, 9 Temmuz’un Hak, Hukuk, Adalet Günü olması için TBMM’ye kanun teklifi verdi. Aydın, “Türkiye’de milyonlar hak-hukuk ve adalet özlemini yüksek sesle dile getirmiş, miting hem niteliksel hem de niceliksel olarak tüm dünyaya örnek olmuştur. Toplumdaki adalet arayışının önemi açısından 9 Temmuz’un milli bayram günü ilan edilmesi uygun olacaktır” dedi.

Yayınlanma: 12.07.2017 - 14:20
Abone Ol google-news

Erkan Aydın,  CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 15 Haziran 2017 günü Ankara’da başlayıp, İstanbul Maltepe Meydanı’nda sona eren ve milyonların katıldığı büyük adalet miting günü olan 9 Temmuz’un Hak, Hukuk, Adalet Günü olması için TBMM Başkanlığı’na kanun teklifi verdi. Adaletin toplumsal yaşamdaki en önemli kavramlardan biri, hatta en önemlisi olduğuna vurgu yapan Aydın, kanun teklifinde şunlara yer verdi:

“Mahkeme duvarlarında da yer alan Hz.Ömer’in  'Adalet mülkün temelidir'  sözü, adaletin öneminin yüzyıllarca önce ifade edilmiş şeklidir. Hz. Ömer’in bu sözü, adalet kavramı ve önemi konusunu en iyi biçimde dile getirmektedir. Güçsüz kişinin hakkı, güçlü olanda kalmamalıdır. Bu durumun sağlanması, toplumların adalete olan inancını kuvvetlendirecektir. Adaletin işlediği toplumlar mutlu ve huzurlu olurken, adaletin işlemediği toplumlar mutsuz ve huzursuz olurlar. ‘Sağlıklı bir toplumun oluşması için neler yapılmalıdır?’ sorusunun cevabında adalet önemli bir yer tutar.”

“TÜRKİYE’DE HAK-HUKUK VE ADALET ÖZLEMİ YÜKSEK SESLE DİLE GETİRİLDİ”

Adaletin ekmek ve su kadar gerekli olduğuna dikkat çeken Aydın, şöyle devam etti:
“Evrensel adalet kavramı bu kadar açık ve net iken Türkiye’de yargıdaki haksız uygulamalar toplum vicdanını derinden yaralamaktadır. Yargının yasa ve Anayasa’ya aykırı verdiği kararlar, bu kararlar sonucunda birçok gazetecinin, akademisyenin, aydının cezaevine atılması toplumdaki adalet duygusunu zedelemektedir. Bununla birlikte KHK’larla binlerce kişinin gerekçesiz bir şekilde işten atılması ve büyük mağduriyetlere neden olması yargıya ve devlete olan güveni sarsmaktadır .Böylesine bir süreçte CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 15 Haziran 2017 günü Ankara’da başlayıp, 9 Temmuz 2017 günü İstanbul Maltepe Meydanı’nda sonlandırdığı yürüyüş toplumdaki adalet özleminin temel göstergesi olmuştur.  Bu yürüyüşe kendi isteğiyle katılan on binlerce kişi adalet talebini dile getirerek, tüm ülkenin iç sesine tercümanlık yapmıştır. Bununla birlikte;  9 Temmuz 2017 günü Maltepe’de düzenlenen ve 2 milyondan fazla yurttaşın katıldığı mitingde  Türkiye’de hak-hukuk ve adalet özlemi yüksek sesle  dile getirilmiş, miting hem niteliksel hem de niceliksel olarak tüm dünyaya örnek olmuştur. Bir toplumdaki adalet arayışının önemi açısından 9 Temmuz’un milli bayram günü ilan edilmesi uygun olacaktır.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler