CHP'den Başbakan Erdoğan hakkında suç duyurusu

CHP Gençlik Kolları, Gezi Parkı olaylarıyla ilgili yaptığı konuşmalardan dolayı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

Yayınlanma: 24.06.2013 - 15:37
Abone Ol google-news

CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı İrfan İnanç Yıldız, suç duyurusu dilekçesini savclığa vermeden önce yaptığı basın açıklamasında, içinden geçilen süreçte, Türkiye ve dünyanın yeniden şekillendiğini, adalet dağıtımı ve demokrasinin, liderlerin söylemlerine göre değil, toplumların beklentilerine göre geliştiğini kaydetti.

Artık demokrasi ve adaletin, sokaklarda, meydanlarda sözünü söyleyenlerin omzunda yükseleceğini öne süren Yıldız, "Memleketimizin adalet dağıtan kurumlarına çağrımız var; Cumhuriyet savcılığına yaptığımız başvuru ile başbakanın yargılanmasını talep ediyoruz" dedi. Açıklamanın ardından, Yıldız'ın da bulunduğu grup suç duyurusu dilekçesini savcılığa verdi.

Başbakan Erdoğan'ın, Gezi Parkı olaylarına ilişkin çeşitli tarihlerde yaptığı konuşmalara yer verilen dilekçede, Erdoğan hakkında, "suç işlemeye tahrik" ve "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçundan kamu davası açılması talep edildi.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler