CHP'den Milli Eğitim Bakanı'na intihal sorusu

CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'in yanıtlaması istemiyle verdiği önergede, "YÖK'ün verdiği 'intihal' kararını ve 5 yıl aradan sonra Yusuf Ziya Özcan tarafından verilen aklama raporlarını kamuoyuyla paylaşmayı düşünüyor musunuz" sorularına yanıt aradı.

Yayınlanma: 19.10.2011 - 08:28
Abone Ol google-news

CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'in yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na soru önergesi verdi.

"Bir Kanun Hükmünde Kararnameyle, Milli Eğitim Bakanlığı Teşkilat Yasası'nda yapılan değişiklik sırasında bakanlığın görevleri arasında sayılan 'Atatürk ilke ve inkılaplarıyla, Atatürk milliyetçiliğine bağlı vatandaş yetiştirme' ifadelerini kaldırmıştınız" diyen Köktürk, şu sorulara yanıt aradı:

"Hükümetinizden önce Türkiye Cumhuriyetini yönetenler Müslüman halkımızla barışık değil miydi? Bu barışık olmama durumuyla ilgili kamuoyuna nasıl bir mesajınız olacaktır?

Yine yukarıda alıntılanan yazıda belirttiğiniz YÖK'ün verdiği 'İntihal' kararını ve 5 yıl aradan sonra Yusuf Ziya Özcan tarafından verilen aklama raporlarını kamuoyuyla paylaşmayı düşünüyor musunuz?

'Anayasamızda Milli Eğitim Temel Kanunumuz var. Onlarda o kadar çok bahsediliyor bu tip şeylerden' derken kullandığınız 'bu tip şeyler' sözcükleriyle kast ettiğiniz Atatürk ilke ve devrimleridir, ülkemiz için hiç de önemsiz değildir. Ülkemizi esaretten kurtarmış bir liderin kurduğu Cumhuriyetin çağdaş ülkeler içinde yerini alması için anayasa ve yasalara konulan yaşamsal kavramlardır, bu konuda Milli Eğitim Bakanı olarak kamuoyundan özür dilemeyi düşünüyor musunuz?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınız döneminde de çeşitli konuşmalarınızda kamuoyunu şaşırtan, irkilten ve tepkilere yol açan değişik ifadeler kullanmıştınız, örneğin; ilimiz Zonguldak'ta grizu faciasında çok acı bir şekilde yaşamını yitiren madenci şehitlerimiz için 'güzel öldüler' gibi. Hala kamuoyuna 'güzel ölmek' kavramının ne olduğunu açıklayamadınız, bundan sonraki süreçte 'güzel ölmek' ne demektir açıklamayı düşünüyor musunuz?"


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler