CHP'den Türkiye geneli ve İzmir için referandum tahmini

CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, “AKP ve Recep Tayyip Erdoğan’a oy veren seçmen sandıkta gerekeni yapacaktır. Ama AKP’nin içi hakkında bir değerlendirme yapmam ayıp olur. Kararsızların dağılımıyla birlikte hayır oyunun yüzde 53 çıkacağını düşünüyorum” dedi.

Yayınlanma: 14.04.2017 - 11:39
Abone Ol google-news

 


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Musa Çam, 16 Nisan’da gerçekleşecek anayasa değişikliğin tarihi referandum öncesinde önemli mesajlar verdi.

Türkiye’de ve İzmir’de birçok yerde alan çalışması yürüten Milletvekili Çam vatandaşlardan kendisine gelen tepkileri dile getirirken sandıktan çıkacak sonuca ilişkin ön görüde de bulundu.

Kamuoyunda açıklanan anketlerde, iktidar partisi içindeki kırılma, kararsızların durumu gibi konularda da konuşan Çam seçmen bazlı bir değerlendirme yaptı.

Çam yürütülen süreç hakkında konuşurken çarpıcı açıklamalarda bulundu.

AKP’NİN EŞ GENEL BAŞKANIYMIŞ GİBİ KAMPANYA YÜRÜTMEKTEDİR
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın propaganda sürecindeki rolüne ilişkin konuşan Çam, “Türkiye Pazar günü önemi bir referandumu gerçekleştirecek. Türkiye bugün anayasa değişikliğinden çok içeride ve dışarıdaki sorunlarımızı TBMM’de tartışacak ve çözüm bulacak çalışmayı yapması gerekirken 18 maddelik bir anayasa değişikliğini gerçekleştirmek için sandığa gidecek. Öncelikle bu referandum adil ve demokratik koşullarda gerçekleştirilmemektedir. Anayasamızın 101’inci maddesi cumhurbaşkanının partisiyle ilişkisi kesilir demektedir. Yine 103’üncü maddesi gereği cumhurbaşkanı TBMM’de tarafsızlığı üzerine namus ve şerefi üzerine yemin eder. Ancak sayın cumhurbaşkanı aynı zamanda AKP’nin eş genel başkanıymış gibi bir referandum kampanyası yürütmektedir” diye konuştu.

16 NİSAN’DAN SONRA YARGI TAMAMEN BİR KİŞİYE TESLİM EDİLECEKTİR
“Hukukun egemen olduğu ülkelerde cumhuriyet savcıları tarafsızlığını yitirmiş her kim olursa olsun bunlar hakkında görevlerini kötüye kullandıkları, yasaları çiğnedikleri için haklarında soruşturma ve kovuşturma yapmaları gerekir” diyerek konuşmasına devam eden Çam, “Ama bizim ülkemizde yargı bir kişinin emrinde ve 16 Nisan’dan sonra tamamen yargı bir kişiye teslim edilecektir. Bu nedenden adil ve demokratik bir süreç yürütülmemektedir.  Her şeye rağmen seçmenlerimizin bu olup bitenin farkında olduğu, bunun bir seçim olmadığı cumhurbaşkanı her kim olursa olsun Türkiye Cumhuriyeti devleti yetkisinin bir kişiye teslim edilmeyeceğinin farkında ve bilincinde. Bu nedenden ben halkımızın sağduyusuna güveniyorum, inanıyorum. Parlamenter seçime sahip çıkacağını kim olursa olsun bu kadar yetkinin bir kişiye eşlim etmeyeceğini biliyorum” dedi.

BÜROKRASİNİN AKIL ALMAZ BASKISININ OLDUĞU MUHAKKAK
Alan çalışmalarında vatandaşlardan kendisine gelen tepkileri değerlendiren Çam, “Kamu kurum ve kuruluşlarına devlet bürokrasisinin akıl almaz baskısının olduğu muhakkak. Bunları gizlemeye gerek yok. Ama biz her şeye ve tüm baskı ve tehditlere rağmen vatandaşlarımızın bunları aşacağını ve hayır oyu vereceğine inanıyoruz” açıklamasını yaptı.

BİR DEĞERLENDİRME YAPMAM AYIP OLUR!
İktidar partisinin içinde gizli ‘evet’çilerin olduğu iddiasına ilişkin konuşan Çam, “Bir partinin içinde şu kadar kırılma var diye bir yorum yapamam. Elimde belge ve kanıt olmadan konuşamam. Ama şunu biliyorum; iki, üç seçimdir AKP ve Recep Tayyip Erdoğan’a oy veren seçmenin bu kadar yetkinin bir kişiye teslim edilmeyeceğinin bilincinde olduğunu biliyorum. Onlar da sandıkta gerekeni yapacaktır. Ama AKP’nin içi hakkında bir değerlendirme yapmam ayıp olur” dedi.

TÜRKİYE’DE YÜZDE 53 İZMİR’DE TARİHİ REKOR!
Kararsızların durumu hakkında açıklama yapan Çam sandıktan çıkacak sonuca ilişkin bulunduğu ön görüde, “Kararsızların dağılımıyla birlikte hayır oyunun yüzde 53 çıkacağını düşünüyorum. İzmir’de üzerine düşen tarihi görevi yapacak ve yine Türkiye’de tarihi bir rekora imza atacaktır” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler