CHP'li Aydoğan'dan "One minute" sorusu

CHP Balıkesir Milletvekili Ergün Aydoğan, İsrail Dışişleri Bakan Yardımcısı Danny Ayalon'un, İsrail ve Suriye arasında Türkiye'nin arabuluculuğundaki dolaylı görüşmelerin başarıya ulaşmadığına dikkat çekerek Türkiye'nin arabuluculuğunun sona ermesinin Başbakan Erdoğan'ın Davos'taki çıkışıyla bir ilgisi olup olmadığını sordu.

Yayınlanma: 16.09.2009 - 10:09
Abone Ol google-news

CHP Balıkesir Milletvekili Ergün Aydoğan, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun yazılı olarak yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na bir soru önergesi verdi. Aydoğan, Davutoğlu'nun şu soruları yanıtlamasını istedi:
"-İsrail Dışişleri Bakan Yardımcısı Danny Ayalon'un, İsrail ve Suriye arasında Türkiye'nin arabuluculuğundaki dolaylı görüşmelerin başarıya ulaşmadığı ve bu sürecin artık sona erdiği yönündeki sözleri, Türkiye'nin Ortadoğu barış sürecindeki rolü açısından ne anlama gelmektedir?

-Türkiye'nin arabuluculuğunun sona ermesi ve İsrail'in, yeniden Türkiye'nin arabuluculuğunu istemediğini açıklamasıyla, Başbakan Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın Davos'ta yaptığı diplomatik temayüllere aykırı çıkış arasındaki ilişkiyi nasıl değerlendiriyorsunuz?

-Türkiye'nin arabuluculuğunun bu şekilde reddedilmesinin uluslararası alanda yarattığı prestij kaybının giderilmesi için neler yapacaksınız?

-İsrail'in, bu açıklamasıyla açıkça Türkiye'nin küresel ve bölgesel güvenilirliğini zedelemesi karşısında ne yapacaksınız?"


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler