CHP'li başkan adayı 'kirli oyun' dedi, adaylıktan çekildi

CHP 35. Olağan İstanbul İl Kongresi’nde il başkanı olmak için aday adayı olan Necdet Saraç, kongrenin ikinci günü yaptığı açıklama ile aday adaylığından çekildi. Saraç, 12 saatte delegelerin imzalarının yer değiştirdiğini iddia ederek, “Siyasi kirliliğe, kirli oyunlara alet olmamak için adaylıktan çekildim. Çekilmek durumunda kaldım” dedi.

Yayınlanma: 27.12.2015 - 15:59
Abone Ol google-news

Kongrede söz alan aday adaylarından Necdet Saraç, “Bugün burada bu mavi oy pusulasıyla sizlere İstanbul İl Yönetim Kurulu üyelerimizi ve Cumhuriyet Halk Partisi delegasyon adaylarımızı ilan edecektik ama olmadı” dedi.

Saraç, konuşmasında şunları söyledi:

“Biz bugün burada aday olsaydık, diyecektik ki; Cumhuriyet Halk Partisi 12 milyon oy almış devasa bir güç. Dünyadaki 160 ülkeden daha büyük nüfusa sahip olan bir gücü harekete geçirmek mümkün. 1 milyon 200 bin üyeyi harekete geçirmek mümkün.”

‘KİRLİ OPERASYONLA KARŞI KARŞIYA KALDIK’

“Sivil toplum hareketlerini, sendikaları, odaları yan yana getirmek ve geniş bir demokrasi bloku oluşturmak mümkün diyecektik. Bu mümkünlük bugün de var, yarın da var. Ama buna değerli arkadaşlar müdahale ediliyor. Bakın 13 ilçe merkezi düzeyde müdahale edildi, yerel düzeyde müdahale edildi. Kirli operasyonla karşı karşıya kaldık. CHP’deki siyasi kirlenme buraya da yansıdı. 12 saatte delegelerin bir biçimde imzalarının yer değiştirdiğini gördük. Bu aslında ciddi bir talihsizlik ama bir gerçeği görmek açısından önemli arkadaşlar.”

‘SİYASİ KİRLİLİĞE ALET OLMAMAK İÇİN ADAYLIKTAN ÇEKİLDİM’

“Siyaseten duruşumuz belli olursa, haksızlıklara, adaletsizliklere, parti içi kirli oyunlara tavır alamazsak değerli arkadaşlar, gerçekten özgür bireyler olamayız. Biz değerli arkadaşlar, özgür birey olmayı tercih ediyoruz. Bu sürece katkı sunan bütün ilçe başkanlarımıza, İstanbul İl Başkanlığı adayı olmam için destek veren, dayanışmada bulunan bütün arkadaşlara çok teşekkür ediyorum. Siyasi kirliliğe, kirli oyunlara alet olmamak için adaylıktan çekildim. Çekilmek durumunda kaldım. Ama ben biliyorum ki gönüllerin adayıyım, gönüllerin başkanıyım.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler