CHP'li Gök'ten Meclis'te AKP'lileri kızdıran konuşma

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, Genel Kurul'da HDP'nin grup önerisinin görüşüldüğü sırada Meclis kürsüsünde bir konuşma yaptı.

Yayınlanma: 15.12.2015 - 20:45
Abone Ol google-news

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada Diyarbakır'ın merkez Sur İlçesi'ndeki tarihi Kurşunlu Camii'nde yangın çıkması ile ilgili "Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk defa bir caminin naklen yayını televizyonlardan izlenmiştir ve bu iktidar müdahale edememiştir. Cumhuriyet tarihinde ilk defa herkesin gözü önünde bir cami yanmıştır. 500-600 yıllık bir tarihi cami yanmıştır. Bu ayıp size yeter. Siz camiyi koruyamadınız, insanlarımızı nasıl koruyacaksınız orada?" dedi.

"SİZ CAMİYİ KORUYAMADINIZ, İNSANLARIMIZI NASIL KORUYACAKSINIZ?"

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, Genel Kurul'da HDP'nin grup önerisinin görüşüldüğü sırada Meclis kürsüsünde bir konuşma yaptı. Gök, konuşmasında Diyarbakır'ın merkez Sur İlçesi'nde 7 Aralık günü PKK'lı teröristler ve güvenlik güçleri arasında çatışmalar sürerken Fatihpaşa Camii'nde (Kurşunlu Camii) çıkan yangınına değindi. Cumhuriyet tarihinde ilk kez herkesin gözü önünde bir cami yandığını belirten Gök, "Geçtiğimiz hafta cami yandı. Cami yangınını seyrettiniz. Türkiye'de güya iktidar dini konularda güçlü olduğunu ifade ediyor. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk defa bir caminin naklen yayını televizyonlardan izlenmiştir ve bu iktidar müdahale edememiştir. Yangının söndürülmesini becerememişlerdir. İtfaiye oraya girememiştir. Cumhuriyet tarihinde ilk defa herkesin gözü önünde bir cami yanmıştır. 500-600 yıllık bir tarihi cami yanmıştır. Bu ayıp size yeter. Siz camiyi koruyamadınız, insanlarımızı nasıl koruyacaksınız orada?" diye konuştu.

"124 BÖLGEDE ÖZEL GÜVENLİK BÖLGESİ İLAN ETTİNİZ, HEPSİ HUKUKSUZ"

AK Parti'nin 7 Haziran seçim kampanyasında kullandığı seçim afişlerinden örnekler gösteren Gök, kürsüde afişlerin üzerinde yazan sloganları okudu. AK Parti'nin seçim afişinde yer alan 'Çözüm süreci başladı, anaların gözyaşı dindi' yazısını okuyan Gök, "Bu iktidar 7 Haziran'dan önce çözüm süreci diye bir süreç yönetiyordu. Ne oldu şimdi çözüm süreci? Neresindesiniz? Kandırıldınız değil mi yine beceriksizliğinizden dolayı?" dedi. Gök, ayrıca AK Parti'nin seçim döneminde kullandığı 'OHAL kalktı, baskılar bitti. Köyümde özgürce yaşıyorum' yazılı afişini göstererek "Vatandaş bırakın köyünde şehirlerde sokaklara çıkamıyor. Şu getirdiğiniz manzaraya bakın. Bu tablo içerisinde tam 124 bölgede özel güvenlik bölgesi ilan ettiniz. Hepsi hukuksuz" ifadelerini kullandı.

"HENDEKLERİ KAZARAK KİMSE HALKIMIZIN EĞİTİM, SAĞLIK, YAŞAM HAKKIYLA OYNAYAMAZ"

CHP'nin terörü konuşmak üzere Meclis'te Araştırma Komisyonu kurulması konusunda 29 Temmuz günü çağrıda bulunduğunu hatırlatan Gök, bu taleplerinin AKP tarafından sayısal çoğunlukla reddedildiğini belirtti. İktidarın teröre karşı komisyonun kurulmasını engellediğini savunan Gök, "Buraya geldik. Şimdi hendekler diyorsunuz. Gelin hendekleri konuşalım. Hendekleri, PKK'yı suçlamayan hiçbir partinin inandırıcılığı yoktur. Biz CHP olarak PKK terörüne de karşıyız. IŞİD'e de karşıyız, DHKP-C'ye de karşıyız. Var mısınız? Hendekleri kazanlara da karşıyız. Hendekleri kazarak kimse halkımızın eğitim, sağlık, yaşam hakkıyla oynayamaz" dedi.

"BİR TANE BAKAN KALKIP GÜNEYDOĞU'DA NELER OLDUĞUNU ANLATAMIYOR"

Yurdun doğu ve güneydoğu bölgelerinde yaşanan gelişmelere değinen Gök, sokağa çıkma yasaklarına ilişkin şunları söyledi:

"Şimdi ortalık yangın yerine dönmüş. Bakanlardan rica ediyoruz. Lütfen yerinizden kalkın, ne olduğunu anlatın diyoruz. Türkiye'de göç var. Binlerce kişi göç ediyor. MEB okulları tatil etmiş. Birçok asker sevkiyatı oluyor. Doğuda askerlerimiz, polislerimiz şehit oluyor. Bugün de 3 polisimiz şehit oldu. Türkiye bunları konuşsun, diyoruz. Bakanların ruhu bile duymuyor. Oradan bir tane kabadayı üzerimize yürümeye kalkıyor. Bir daha o sıralara yürüyün. Haddinizi bildiririz sizin. Niçin bir tane bakan kalkıp da burada anlatamıyor Güneydoğu'da neler olduğunu. Anlatamazsınız. Siz yarattınız. Ben aynaya bakıyorum. Şeref madalyamı görüyorum. Sizin de utancınızı görüyorum."

"MASUM İNSANLARIN ÖLÜMLERİNDEN SİZLER SORUMLUSUNUZ"

CHP'li Gök, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"PKK kandırıyor. Cemaat kandırıyor. Herkes kandırıyor ama güya iktidardasınız. Türkiye'yi yangın yerine çevirdiniz. Her şeyin sorumlusu sizsiniz. Bu yangın yerine dönen Türkiye'de ölen polislerimizden de askerlerimizden de sizler sorumlusunuz. Bütün masum insanlarımızın ölümlerinden de sizler sorumlusunuz. Çünkü ülkeyi yönetemiyorsunuz. Sizin tankınız, topunuz, TOMA'larınız olabilir ama bizim de mangal gibi yüreğimiz var."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon