CHP'li Özel'den Ilıcak ve Altan yanıtı: ‘İsimlerini sevgi ve övgüden anmıyoruz’

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Adana mitingindeki konuşmasında Nazlı Ilacak, Altan kardeşlere de yer vermesine ilişkin gelen eleştirilere, “Ortaya konan mesele, konuya sahip çıkışımızın kuvvetliliğini gösterecek ironik düzeydeki bir yaklaşımdır. Balyoz, askeri casusluk, Ergenekon gibi 15 Temmuz darbesinin köşe taşlarına manşetler atmış olan birilerini sevgimizden, övmek için isimlerini anmadığımızı herkes bilsin” yanıtını verdi.

Yayınlanma: 06.12.2016 - 14:24
Abone Ol google-news

<video:641065>



CHP'li Özel Meclis'te gündeme ilişikin basın toplantısı düzenledi. Gazetecilerin sorularını yanıtladı.
Özel, Kılıçdaroğlu'nun, bütçe görüşmesinde, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Albaraka Türk'te bulunan 200 bin dolarını bozdurup bozdurmadığını merak ettiğini söylemesi ve ve dekontu istemesi üzerine, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın, elindeki dekontu kürsüden kısa bir süre göstererek, indirdiğini belirtti. Özel, gösterilen söz konusu dekontsa bunun gruplara dağıtılması gerektiğini belirterek, vatandaşın ne zaman, nerede, kaç liradan bozdurulduğunu merak ettiğini kaydetti. Bugünlerde dolar bozdurmanın utanç değil övünç meselesi olduğunu söyleyen Özel, 200 bin doları bozdurmuş bir cumhurbaşkanının, dekontu çoğaltıp 550 milletvekilinin odasına dağıtılmasında sakınca görmeyeceğini söyledi. Özel, “Siz 20-25 gündür vatandaşa dolar bozdurmasını söylüyorsanız, berber dolarını 3.20'lerden bozdurmuşken siz 3.56'larda dolar bozdurduysanız, o dekonttan utanırsınız. O dekont dağıtılmadan şüpheler dağılmaz. Bozdağ, şüpheyi güçlendiren şekilde, 'gösteririm ama vermem' diyor. Paylaşamayacaksan, varmış gibi göstermeyeceksin” dedi.
‘İronik yaklaşım’

Özel'e, Kılıçdaroğlu'nun Adana mitinginde FETÖ'den tutuklu bazı isimleri saymasına yönelik parti içinden gelen eleştirilere ilişkin sol ve sosyal demokrat bir liderin, tutuklu gazeteciler arasında düşüncesine göre ayrım yapmasının doğru olmadığına dikket çekti. Kişileri değil, mağduriyetleri, basın özgürlüğünü, gazetecilerin tutuksuz yargılanmasını savunduklarını belirten Özel, “Bunu söyleyenin Kılıçdaroğlu ve mitingdekilerin CHP'li olmasından hareketle biz Nazlı Ilıcak, Ahmet ve Mehmet Altan'ın isimlerini anıyorsak orada ortaya konan mesele, konuya sahip çıkışımızın kuvvetliliğini gösterecek ironik düzeydeki bir yaklaşımdır. Balyoz, askeri casusluk, Ergenekon gibi 15 Temmuz darbesinin köşe taşlarına manşetler atmış olan birilerini sevgimizden, övmek için isimlerini anmadığımızı herkes bilsin” dedi.

‘Bir vekil eleştiri sınırlarını zorladı’
CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal'ın eleştirisinin, sosyal demokratların eleştiri ve özeleştiri kültürü sınırları içinde olduğunu söyleyen Özel, bir milletvekilinin basının önünde, Genel Başkan'ı, partinin kurumsal kimliğini küçük düşürecek tonda yaptığı eleştirilerin, parti disiplini, yoldaşlık anlayışıyla, CHP'nin çatısı altında birlikte siyaset yapma anlayışıyla bağdaşır tarafı olmadığını kaydetti. Eleştiri sınırlarının zorlandığı, partinin zor durumda bırakıldığı yönündeki yaklaşımları tasvip etmediklerini, kınadıklarını belirten Özel, disiplin süreci başlatılıp başlatılmayacaklarına ilişkin soru üzerine Özel, bunun partinin yetkili organlarında henüz görüşülmediğini bildirdi.

‘Kapalı kapılar ardında olmaz’
Özel, AKP'nin anayasa değişikliği teklifinde, milletvekili seçilme yaşının 18'e düşeceği ve yedek milletvekilliği sistemine geçileceğine yönelik iddialara ilişkin “Milletvekili seçilme yaşı gibi önemli bir konunun kapalı kapılar ardında konuşulması doğru değil” dedi.

‘Siyaseten kardeşler boğulur’
AKP'nin milletvekili sayısının 316, bir partinin tek başına iktidar olması için gerekli milletvekili sayısının 276 olduğunu söyleyen Özel, “316 eksi 276 eşittir 40. 40, AKP'deki mevcut, FETÖ'cü, ByLock'çu minimum milletvekili sayısı. En az 40 FETÖ'cü milletvekilleri var, bunu biliyorlar ve 'Keşke bunların yedeği olsaydı' diyorlar, yedeği olmadığı için dokunamıyorlar. AKP, bunları temizlemeye kalkarsa iktidarı kaybediyor. MHP'nin milletvekili sayısı da bu rakam. Yapılacak bir güven oylamasında, verilecek gensoruda ihtiyaç duyulan milletvekili sayısının fazlası da bu rakam” dedi. Saray entrikalarının konuşulduğu bir süreçte olunduğunu belirten Özel, ülkede sadrazam ile damat kavgasının konuşulduğunu kaydetti. Bu süreçte yedek milletvekilliğinin, siyaseten kardeşlerin boğulması sonucunu da doğuracağını belirten Özel, “İleri bir demokrasiyi amaçlamak gerekirken Osmanlı'nın saray tartışmalarının içine çekilmeye başlıyoruz. Kardeş katlinin vacip olduğu dönemleri geriye getirecek bir uygulama olabilir” dedi.



Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler