CHP'li Sertel'den Milli Eğitim Bakanı'na 'kontenjan' sorusu

CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, Anadolu ve Fen Liseleri'nde kontenjanların azaltıldığı, İmam Hatip Liseleri'nde ise arttırıldığı yönündeki iddiaları Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'a sordu.

Yayınlanma: 13.07.2017 - 15:05
Abone Ol google-news

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavı sonuçlarına göre lise tercihleri 14 Temmuz cuma günü başlayacak. Bu yıl 17 bin kişinin birinci olduğu TEOG sınavı tercihler konusunda da kafaları karıştırdı. Bunun yanı sıra Fen ve Anadolu liselerinde kontenjanların azaltıldığı, İmam Hatip Liseleri’nin sayısı ve kontenjanlarının ise arttırıldığı da gündeme geldi.

Kontenjanların azaltılmasına yönelik öğrenci velilerinden çok sayıda şikayet aldığını belirten CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel de Anadolu ve Fen Liseleri’nde kontenjanların azaltıldığı, İmam Hatip Liseleri’nde arttırıldığı yönündeki iddiaları Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’a sordu. TBMM'ye, Bakan Yılmaz’ın yanıtlaması istemiyle yazılı soru önergesi veren CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel Şöyle dedi:

"İzmir başta olmak üzere Türkiye’nin dört bir yanından önde gelen Anadolu ve Fen Liseleri’nin kontenjanlarının düşürüldüğüne dair iddialar var. Bunun yanı sıra İmam Hatip’lerin sayısı ve kontenjanın artırıldığı belirtiliyor. Milli Eğitim Bakanlığı ise bu iddialar karşısında sessizliğini koruyor. Tercihler 14 Temmuz günü başlayacak, ancak Milli Eğitim Bakanlığı'ndan herhangi bir açıklama yok. Kontenjanların azaltılmasındaki amaç öğrencileri İmam Hatip Liseleri’ne yönlendirmek midir?" 
Kontenjanların azaltılmasına ilişkin İzmir’deki okullardan da örnekler veren Sertel, Milli Eğitim Bakanlığı, öğrencileri istese de istemese de İmam Hatip Liseleri’ne mi yönlendirmeye çalışıyor sorusu akla geliyor. Öğrencilerin geleceğini yakından ilgilendiren bu durumla ilgili derhal bir açıklama yapılmalıdır"

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler