CHP'li Tanrıkulu, Filistinli Temimi ile Junidi için komisyon istedi

CHP İstabnul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, 16 yaşındaki Ahed Temimi ile annesinin ve 14 yaşındaki Fevzi El-Junidi isimli Filistinli çocuğun yaşadığı sorunların ve hak ihlallerinin tespit için TBMM özel bir komisyon kurulmasını istedi.

Yayınlanma: 01.01.2018 - 12:10
Abone Ol google-news

Tanrıkulu, TBMM Başkanlığına yaptığı başvuruda "16 yaşındaki Ahed Temimi ile annesinin ve 14 yaşındaki Fevzi El-Junidi isimli Filistinli çocuğun yaşadığı sorunların ve hak ihlallerinin tespit edilebilmesi, yaşanan insan hak ihlallerinin bir an önce durdurularak, alınması gereken önlemlerin belirlenmesi amacıyla ivedilikle Parlamento'da Grubu bulunan Siyasi Partilerden ve STK'lar ile İnsan Hakları Aktivistlerinden oluşan bir Komisyon kurulmasını saygılarımla arz ederim." dedi.

Tanrıkulu'nun başvurusu şöyle:

16 yaşındaki Ahed Temimi ile annesinin gözaltı süresinin 5 gün daha uzatıldığı haberleri basına yansımıştır.

 7 Aralık 2017 tarihinde gözaltına alınan 14 yaşındaki Fevzi El-Junidi isimli Filistinli çocuğun, gözleri ve elleri bağlı bir şekilde, dövülüp gözaltına alındığına dair haberler ve görüntüler de basına yansımıştır.

 Yaşanan hak ihlallerinin son bulması, sorunların yerinde tespit edilebilmesi ve halihazırda içinde bulunan durumun hem Türkiye'de hem de dünya kamuoyunda tarafsız bir biçimde yer alabilmesi amacıyla TBMM Başkanlığı aracılığıyla AKP, CHP, HDP ve MHP Milletvekillerinin ve STK'lar ile İnsan Hakları aktivistlerinin de dahil olacağı bir Parlamento heyeti oluşturulması, oluşturulan bu heyetin bölgeye giderek incelemeler yapması, bölge halkıyla görüşmeler yaparak alınması gereken önlemleri TBMM ve kamuoyuyla paylaşması büyük önem teşkil edecektir.

 12 Mart 1995 tarihinde İstanbul Gazi Mahallesi'nde bir kahvehanenin taranması ile başlayan olayları araştırmak üzere TBMM özel bir komisyon kurmuştur. Bu örnekte olduğu gibi TBMM Araştırma Komisyonu kurulması sürecini işletmeksizin kısa sürede özel bir komisyon kurabilecektir.

 16 yaşındaki Ahed Temimi ile annesinin ve 14 yaşındaki Fevzi El-Junidi isimli Filistinli çocuğun yaşadığı sorunların ve hak ihlallerinin tespit edilebilmesi, yaşanan insan hak ihlallerinin bir an önce durdurularak, alınması gereken önlemlerin belirlenmesi amacıyla ivedilikle Parlamento'da Grubu bulunan Siyasi Partilerden ve STK'lar ile İnsan Hakları Aktivistlerinden oluşan bir Komisyon kurulmasını saygılarımla arz ederim.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler