CHP'li Tekin’den Erdoğan’a siyasi etik yasası önerisi

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, dokunulmazlıkların kaldırılmasına karşın bir tek hırsızın yargınlanmadığını, hiçbir AKP milletvekiline FETÖ ile ilgili fezleke gitmediğini söyledi.

Yayınlanma: 08.09.2017 - 23:39
Abone Ol google-news

CHP’li Tekin bir grup gazeteciyle kahvaltıda bir araya gelerek gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

“Yolsuzluk yapanı kapı dışarı ederim” sözünü anımsatan Tekin, “Bu konuda samimi ise sayın Davutoğlu’nun siyasi etik yasası çıkması önerisi vardı.

Bunun için yapılması gereken kendi eski başbakanının önerisine kulak vermek. CHP olarak biz de destek verelim ve parlamentoda bu yasayı çıkaralım. Siyaseti kirlilikten arındıralım. Bunu yapmadığımız sürece sinek avlar gibi yolsuzluk yapanı bulamazsınız” dedi.

17-25 Aralık’ta bakanların Türkiye’yi nasıl soyduğunu herkesin gördüğünü söyleyen Tekin, o dönem bakanların Türkiye’de hesap vermesi sağlansaydı, Türkiye’nin bu duruma düşmeyeceğini kaydetti. Dokunulmazlıkların kaldırıldığını ancak bir tek hırsızın yargınlanmadığını, hiçbir AKP milletvekiline FETÖ ile ilgili fezleke gitmediğini belirten Tekin, “Akşamları televizyonları açıyoruz, sabahtan akşama kadar FETÖ. Kiminle ilişkili, kiminle değil. Şu anda tutuklu olan, ByLock’çu, FETÖ’cü, iş adamı tamamına bakalım hangi partiye üyeler? Tamamı AKP üyeleri” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler