Cilt yaşlanmasına 3 boyutlu tedavi
Dermatoloji uzmanı Dr. Birsen Döndü Gül, ''Face Triology'' adı verilen üç farklı sistemin birlikte kullanıldığı yöntemle yıpranmış, matlaşmış ve kırışmış ciltlerle sivilce, akne, yanık ve ameliyat izlerinin tedavi edilebildiğini söyledi.
Ota Poliklinik ve Tıp Merkezi dermatoloji uzmanı Dr. Birsen Döndü Gül, Türkiye'de uygulanmaya başlanan yönteme, dermabrazyon, fraksiyonel lazer ve mezolift yöntemlerinin bir arada kullanılması nedeniyle ''3 Boyutlu Tedavi'' adı verildiğini belirtti.
''Face Triology'' adı verilen yöntemde, bu sistemlerin aynı merkezde bulunması sayesinde uygulamaların zahmetsizce ve daha kısa zamanda gerçekleştirildiğini anlatan Gül, ''Üç farklı sistemin birlikte kullanıldığı yöntemle yıpranmış, matlaşmış ve kırışmış ciltlerle sivilce, akne, yanık ve ameliyat izleri tedavi edilebiliyor. Tedaviyle cildin üst, orta ve derin katmanlarındaki sorunlar aynı anda onarılarak gideriliyor'' bilgilerini aktardı.
Hastaların öncelikle alerji ve tolerans testine tabi tutulduğunu, buna göre kişiye özel onarım sistemi oluşturulduğunu anlatan Gül, işlemin ilk adımında cilt yüzeyine püskürtülerek temas ettirilen mikrokristaller yardımıyla yumuşak bir soyma işlemi yapıldığını, ölü hücrelerle deri artıklarının cihazın vakum sistemi tarafından emildiğini söyledi.
İşlem sırasında cilt yüzeyinde kan dolaşımının arttığını, hücre yenilenmesinin hızlandığını, sonuçta alttan canlı, taze ve pürüzsüz, sağlıklı dokunun ortaya çıktığını ifade eden Gül, bu sürede cildin canlandığını, nem dengesinin düzeldiğini ve genişleyen gözeneklerin sıkıştığını belirtti.
''Fraksiyonel Lazer Tedavisi'' adı verilen ikinci adımın ise kırışıklık ve mimik çizgilerine karşı olduğunu anlatan Gül, sistemin, ciltte herhangi bir deformasyon söz konusu olduğunda kendi kendini iyileştirme özelliğine dayanarak çalıştığını, bu işlem sonrası cildin parlak, yumuşak ve taze bir görünüm kazandığını kaydetti.
Üçüncü adımda yer alan ''Mezolift'' yöntemiyle ise yüz, boyun, dekolte ve el sırtlarında oluşan yaşlanma etkilerinin giderildiğini, bunun yanında sigara ve alkolden zarar gören ciltlerin tedavi edilebildiğini bildiren Gül, bunun orta yaş ve üstündekilerde, sigara kullananlarda, güneşin zararlı etkilerine maruz kalan, yıpranmış ve bakımsız ciltlerde, iyi beslenmeyenlerde ve kuruluk veya sarkma gibi yakınması olanlarda iyileştirici etkisi olduğunu vurguladı.
''Yıpranan dokular iyileştiriliyor"
Botoks ve dolgu gibi uygulamaların, geçici çözümler sunduğunu, ''3 Boyutlu Tedavi''de ise soruna neden olan dokunun iyileştirilerek daha kalıcı çözümler elde edilebildiğini ifade eden Gül, doğru tedavi adımının doğru aralıklarda ve doğru zamanda uygulanmasının önemine işaret etti.
İşlem sonrası hastaların sosyal hayatlarını sürdürebildiklerini kaydeden Gül, yöntemin tekrar edilip edilmemesinin kişinin cilt sorunu ile ilgili olduğunu, buna tedavi süreci bittikten sonra karar verilmesi gerektiğini belirtti.
Üç boyutlu tedavinin tüm cilt sorunlarında uygulanabildiğini ifade eden Gül, sigara kullanımının cilt üzerinde olumsuz etkileri olduğu için bu tedaviyi görenlerin tütün kullanımını azaltmalarında fayda olduğunu vurguladı.
Gül, işlemin bir adımı olan lazer uygulaması sonrasında cildin güneş ışınlarına direkt maruz kalmaması gerektiğini, bu nedenle tedavinin güneş ışınlarının etkilerinin daha az hissedildiği sonbahar ve kış aylarında yapılmasında yarar bulunduğunu sözlerine ekledi.
En Çok Okunan Haberler
- Colani'den İsrail hakkında ilk açıklama
- Emekliye iyi haber yok!
- MHP'den 'asgari ücret' önerisi
- Adnan Kale'nin ölümüne ilişkin peş peşe açıklamalar!
- Devrim Muhafızları'ndan Suriye çıkışı
- İngiliz gazetesinden Esad iddiası
- 'Seküler müdür kalmadı'
- 'Kayyuma değil, halka bütçe'
- Arda Güler'in 2 asisti Madrid'e yetmedi
- Üniversite öğrencisi, trafikte öldürüldü