Çin düğününe Türk takısı

Çin'in Şanghay kentinde yapılan Türk Kültürü ve Yemek festivaline katılmak ve bazı temaslarda bulunmak üzere bu ülkeye gelen Ankara Ticaret Odası (ATO) üyeleri, Çinli bir çiftin düğününe katıldı.

Yayınlanma: 08.10.2013 - 11:05
Abone Ol google-news

ATO Başkanı Salih Bezci ve ATO üyeleri, bölgedeki iş adamlarıyla bir araya geldikleri toplantı sırasında, aynı binada düğün töreni de yapıldığını öğrendi. Bunun üzerine ATO üyeleri Çinli çiftin düğününe katıldı. Meslek Komitesi Üyesi Ekrem Soylu, Çin geleneklerine göre davetlilere ikram edilen sigarayı söndürerek, gelin Tong Çın (27) ve damat Ming Şi'ye (30) "Hayata temiz bir başlangıç yapın, artık sigara içmeyin" önerisinde bulundu.

Daha sonra Bezci, geline 100 dolar taktı ve Çin'in doğum kontrol politikasına atıfta bulunarak bir çocukları olmasını diledi.
Düğünde dua eden Bezci ve ATO üyelerine, gelin ve damat da eşlik etti. Daha sonra gelin ve damatla fotoğraf çektiren ATO üyeleri, yeni evlenen çifte mutluluk diledi.

Çinliler de ATO üyelerinin düğüne katılarak para takmasını, çiftin mutlu olacağının işareti sayarak, paranın şans anlamına geldiğini, yabancı konukların düğüne katılarak para hediye etmesini yeni evli çiftin şanslı ve mutlu olacağına dair bir işaret olarak değerlendirdiklerini söyledi.
Düğünlerinde ilk defa farklı bir sahne ile karşılaşan gelin Tong Çın duygularını, "Katılımınızı samimi bulduk. Çok mutlu oldum. Gelenekleriniz ilginç geldi. Misafirlerimiz çok beğendi" dedi. Düğünde Türkleri aralarında gören Çinliler ise mutluluklarını alkışlayarak ve fotoğraflar çekerek gösterdi.

Daha sonra ATO üyelerine, davetlilere ikram edilen renkli şeker ve çikolatalardan hediye edildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon