Çin, Uygur filminin kaldırılmasını istedi

Çin hükümeti, Uluslararası Melbourne Film Festivali'nde gösterilecek olan Uygurlarla ilgili belgeselin festival listesinden çıkarılmasını talep etti.

Yayınlanma: 15.07.2009 - 06:43
Abone Ol google-news

Çin hükümeti, Avustralya'dan, Uygurlarla ilgili bir belgesel filmi ülkenin en büyük festivalinden çıkarmasını talep etti.

Çin konsolosluk görevlilerinin, Uluslararası Melbourne Film Festivali'nin organizatörleriyle temasa geçerek, Sincan Uygur Özerk Bölgesi'ndeki olayları kışkırttığını öne sürdükleri Dünya Uygur Kongresi Başkanı Rabia Kadir'le ilgili filmi festivalden çıkarmalarını istedikleri belirtildi.

Festival Müdürü Richard Moore, Melbourne'daki Çin Konsolosluğu Kültür Ataşesi'nin geçen hafta kendilerini telefonla arayarak, ''The 10 Conditions of Love" (Aşkın 10 Hali) adlı filmin 8 Ağustos'ta galası yapılacak festivalden çekilmesini istediklerini söyledi..

Richard Moore, Reuters'a yaptığı açıklamada, bu türden yaklaşımlara olumlu tepki gösterilmediğini, Çin'in davranışının olumlu karşılanmadığını kaydetti.

Filmin, Kadir'in insan hakları savunucusu olan eşi Sıdık Ruzi ile ilişkisi ve Sincan Uygur Özerk Bölgesi için verdiği mücadelenin 11 çocuğuna etkisi konu ediliyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler