Çin'de Davos yaz formu başladı

Dalien 2009 Davos Yaz Forumu, Çin'in kuzeyindeki Liaoning eyaletinin Dalien şehrinde başladı.

Yayınlanma: 10.09.2009 - 14:04
Abone Ol google-news

Çin Başbakanı Ven Ciabao, Dalien 2009 Davos Yaz Forumu'nda yaptığı konuşmada, Çin'in global krizde uyguladığı makro ekonomik politikanın başarılı olduğunu ve bu politikayı değiştirmeyeceklerini söyledi.

Çin Uluslararası Radyosu'nun haberine göre, Çin'in küresel finans kriziyle mücadeleye yönelik uyguladığı makro ekonomi politikası ve plan paketinin sonuç vermeye başladığını söyleyen Ven, ancak Çin ekonomisindeki canlanmanın henüz istikrarlı, sağlam ve dengeli olmadığını, dolayısıyla Çin'in bu koşullarda makro ekonomi politikasını değiştirmeyeceğini belirtti.

Başbakan forumda, dünya ülkelerinin işbirliğini güçlendirerek, "Küresel iklim değişikliğiyle ortaklaşa mücadele etme, ticaret ve yatırım korumacılığına hep beraber karşı koyma, dünya ekonomisinde sürdürülebilir canlanmayı sağlama ve fikri mülkiyetleri ortaklaşa koruma" dahil dört öneri sundu.

Gündemi "büyümenin canlandırılması" olarak belirlenen, "teknoloji ve yaratıcılık" gibi konularında ele alınacağı üç gün sürecek foruma, 80'den fazla ülke ve bölgeden gelen siyasetçi, iş adamı ve uzmanlarla birlikte 1400'den fazla kişi katılıyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler