Çin'deki bozuk mama skandalı

Çin'de, Sanlu firmasının kendi ürettiği 700 bin ton bebek mamasını toplayacağını açıklamasıyla patlak veren bozuk mama skandalının sonuçları ağır oldu. Bozuk mama tüketen binlerce bebekten ikisi öldü, 1253'ü hastalandı. Bebeklerden 53'ünün durumunun ciddi olduğu belirtildi. Polis, sakandalla ilgili olarak 2 kişiyi tutukladı.

Yayınlanma: 15.09.2008 - 09:19
Abone Ol google-news

Bozuk mamalar nedeniyle, iki bebeğin öldüğünü doğrulayan Çin Sağlık Bakanlığı, bozuk mamadan hastalanan 1253 bebeğin 340'ının hastanede tedavi altında bulunduğunu, 53'ünün durumunun ağır olduğunu açıkladı.

Sağlık Bakanlığı, şimdiye dek 10 bin çocuğun Sanlu firması tarafından üretilen mamadan yediğini belirtti.

Çinli yetkililer, cuma günü yaptıkları açıklamada, plastik ve yapıştırıcı üretiminde kullanılan melamin karışan bebek mamasından yiyen çocuklardan birinin öldüğünü, 432'sinde böbrek rahatsızlığı  bildirmişlerdi.

Kuzeybatıdaki Gansu bölgesinin bozuk mama skandalından en çok etkilenen eyalet olduğu belirtildi.

Bu arada, Şinhua haber ajansı, skandalla ilgili Beng soyadlı iki kardeşin tutuklandığını açıkladı. Ajans, kardeşlerin Hebei bölgesinde bir süt toplama merkezi işlettiklerini ve protein seviyesini yüksek göstermek için süte  melamin  katmakla suçlandıklarını kaydetti. Haberde, kardeşlerin bu sütten günde yaklaşık 3 ton satış yaptıkları da belirtildi.

Çin'de geçen yıl da evcil hayvan mamalarına melamin karıştığı için mamalar piyasadan geri çekilmişti. Plastik ürünlerde kullanılan melaminin, hiçbir gıda maddesinde bulunmaması gerekiyor, ancak bazı üreticiler gıdanın protein miktarının yüksek görünmesi için melamin kullanıyor.





 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler