Çin'le Türkiye arasında "bilişim ipek yolu" açıldı

2012 yılını "Çin Kültür Yılı" olarak kutlayacak olan Türkiye çok sayıda etkinliğe hazırlanırken Çin'de de Türkiye'yi Çince tanıtan tek internet sitesi açıldı. "Bilişim Çağındaki Yeni İpek Yolu" olarak tanımlanan silktrek.com sitesi iki ülkenin tarihi, doğası ve kültürünün sanal ortamda yayınlanmasına katkı yapacak.

Yayınlanma: 22.12.2011 - 12:57
Abone Ol google-news

Türkçesi Yön Radyo ve Çin Uluslararası Radyosu'nun işbirliğiyle iki yıl önce İstanbul'da açılan www.silktrek.com internet sitesinin Çince versiyonu hizmete girdi.

Sitenin açılışı Çin Uluslararası Radyosu Başkan Yardımcısı Wang Yunpeng ve Türkiye'nin Pekin Büyükelçisi Murat Salim Esenli tarafından Pekin'de yapıldı. Silktrek.com'un Çince versiyonunun hizmete girmesiyle, Çinliler kendi ana diliyle Türkiye'yi ve Türkiye'nin kültürünü tanıma imkânını elde edecek.

2012 Türkiye'de Çin Kültür Yılı olarak kutlanacak. Bu kapsamda gerçekleştirilecek zengin ve renkli kültürel etkinliklere silktrek.com sitesi de "Bilişim Çağındaki Yeni İpek Yolu" olarak iki ülkenin tarihi, doğası ve kültürünün sanal ortamda yayınlanmasına katkı yapacak.

Türkiye'deki "Çin Kültür Yılı" etkinliklerinden sonra 2013 yılında da Çin'de Türkiye Kültür Yılı etkinlikleri düzenlenecek. Silktrek.com'un Türkçe versiyonu, 15 Nisan 2010 tarihinde İstanbul'da düzenlenen törenle açılmıştı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler