‘Cin’lere hoşgörü, Gezi’ye soruşturma

'Sınıfın bir köşesinde iyi bir köşesinde kötü cinler var' diyen öğretmen hakkında okul yönetiminin hiçbir işlem yapmadığı iddia edildi. Aynı okulda Gezi olaylarıyla ilgili sosyal paylaşım siteleri üzerinden yaptığı paylaşımlar nedeniyle bir öğretmene soruşturma açıldı.

Yayınlanma: 30.04.2014 - 22:29
Abone Ol google-news

Şişli ilçesindeki Kurtuluş Ortaokulu’nda sözleşmeli görev yapan din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmeni Züleyha Hıdır’ın, öğrencilerine “Cola’nın içinde içki var, sakın içmeyin”, “Ben sınıfta ders anlatırken sınıfın bir köşesinde iyi cinler bir köşesinde kötü cinler var”, “Başınız açık gezerseniz koridorda şeytan dolaşır” gibi sözler söylediği, bir başka din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmeninin ise daha önce antikomünizm propagandası içeren kitaplar dağıttığı, hakkında okul yönetiminin ise her iki öğretmen hakkında hiçbir işlem yapmadığı iddia edildi. Aynı okulda Türkçe öğretmeni olan Nesrin Şentürk hakkında ise Gezi olayları sırasında sosyal paylaşım siteleri üzerinden yaptığı paylaşımları nedeniyle soruşturma açılması ise dikkat çekti.

Kurtuluş Ortaokulu’nda sözleşmeli din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenliği yapan Züleyha Hıdır’ın öğrencilerine yönelik söylediği sözler, velilerin ve okuldaki Eğitim Sen’li öğretmenlerin tepkilerine neden oldu. Olaya tepki gösteren veli Gülnaz Bahçeli, “Çözüm sağlanana kadar çocuğumu derse göndermemekte kararlıyım” dedi.

Öğretmen Züleyha Hıdır’ın çocuklara din konularında söylediği sözler nedeniyle Türkçe öğretmeni Nesrin Şentürk’e soruşturma açıldığı, ancak olayın böyle olmadığı belirtildi. Okul müdürü Mehmet Yıldız, “Okulumuzda yaşanan olayla ilgili kesin bir bilgiye sahip değilim. Türkçe öğretmenimiz Nesrin Şentürk hakkındaki soruşturma Züleyha Hıdır ile ilgili söz konusu olayla ilgili değildir. Şentürk hakkında açılan soruşturma, Gezi olayları sırasında sosyal paylaşım siteleri üzerinden yaptığı paylaşımlardan kaynaklanıyor. Züleyha Hanım pazartesi günleri okula geliyor, geldiğinde konuyu konuşacağım” dedi.

Okulda görev yapan bir başka din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmeni H.Karabulut’un ise sosyal paylaşım sitesi Facebook’ta yaptığı paylaşımlar dikkat çekti. Okulda ders sırasında öğrettiği duaları videoya çekip Facebook’a yükleyen Karabulut’un daha önce AKP’ye oy verdiğini gösteren fotoğrafı yükleyip ardından kaldırıldığı da iddia edildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler