Clinton'a göre gözlemcilerin görev süresinin uzatılması çok zor

ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, Suriye'deki BM gözlemcilerinin görevinin temmuzdan sonra uzatılmasının "çok zor" olduğunu söyledi.

Yayınlanma: 12.06.2012 - 18:46
Abone Ol google-news

Clinton, Washington'daki Brookings düşünce kuruluşunda yaptığı konuşmada, temmuzda somut bir değişiklik olmazsa, bölgedeki gözlemciler için giderek tehlikeli hale gelen görevin uzatılmasının çok zor olacağını belirtti.

BM ve Arap Birliği Özel Temsilcisi Kofi Annan'ın çabalarına destek vermeye devam edeceklerini dile getiren Clinton, Annan'ın 6 maddelik planının iyi bir plan olduğunu ancak uygulanmadığını vurgulayarak, Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad'in ateşkesi uygulamamasını kınadı.

Clinton, Suriye'deki BM gözlemcilerinin görev süresinin temmuzda sona ermesiyle ilgili, BM Güvenlik Konseyi'nin, görevin uzatılıp uzatılmayacağına karar vereceğini ifade etti.

ABD Dışişleri Bakanı ayrıca Rusya'nın Suriye'ye savaş helikopterleri gönderdiğine ilişkin haberlerin endişe uyandırdığını söyledi.

Clinton, Rusya'dan Suriye'ye silah göndermeyi durdurmasını istedi.

İran'a ilişkin de Clinton, Tahran yönetiminin nükleer programından vazgeçmesi için ilgili ülkelerin İran'a "çok kesin bir yol haritası" sunacağını kaydetti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler