Çocuk koğuşundaki tecavüz iddiası yargıda

Antalya'nın Kemer ilçesinde, 2 Ağustos 2009'da hırsızlık suçlamasıyla tutuklanan ve Antalya L Tipi Kapalı Cezaevi'ne sevk edilen 17 yaşındaki gencin, cezaevinin çocuk koğuşunda 15 çocuk tutuklunun tecavüzüne ve cinsel istismarına maruz kaldığı iddiasıyla açılan davada, yargılama başlandı.

Yayınlanma: 08.06.2010 - 15:56
Abone Ol google-news

Kemer'de geçen yıl 2 Ağustos'ta hırsızlık suçlamasıyla tutuklanan Z.D'nin (17), aynı gün sevk edildiği Antalya L Tipi Cezaevi'nde 15-18 yaş arasındaki çocuk tutukluların bulunduğu B1 ünitesindeki koğuşa konulması ve aynı ay içerisinde yaşları 15 ve 18 arasında değişen 15 çocuğun tecavüzü ve cinsel istismarına maruz kaldığı iddialarıyla Antalya Cumhuriyet Savcılığınca 15 çocuk hakkında açılan davanın yargılaması, Antalya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde başladı. Mahkeme, mağdur ile sanıkların çocuk olması nedeniyle kapalı oturum kararı alarak, duruşmayı ailelerin dışında izleyiciye kapattı.

Çocuk koğuşuna konulan Z.D'nin, paspas sapı ile dövüldüğü ve jilet parçasıyla korkutularak tecavüze maruz kaldığı iddiasıyla, ''Çocuğun nitelikli cinsel istismarı'' suçlamasıyla TCK'nın 103 maddesinin ağırlaştırıcı hükümleriyle birlikte 15 yıldan az olmamak üzere hapis cezasına çarptırılması talep edilen tutuklu sanıklardan C.H. (17), İ.Y. (15), B.K. (17), B.Ç. (16), K.G. (16) ile başka suçtan tutuklu bulunan S.H. (18) ve Z.E. (15) duruşmaya avukatlarıyla katıldı. Davanın diğer tutuksuz sanıkları ise duruşmaya katılmadı. Mağdur Z.D'nin katılmadığı duruşmada, iddianame ile katılan ve katılmayan bazı sanıkların yazılı savunmaları ile mağdur Z.D'nin talimatla alınan ifadesinin okunduğu bilgisi alındı.

Katılan tüm sanıkların ifadelerinde, haklarındaki ''cinsel istismar'' suçlamalarını kabul etmediklerini ve koğuşta temizlik yapmayan Z.D'nin, başka tutukluların eşyalarını çalarak hırsızlık yaptığını iddia ettikleri öğrenildi. Bazı sanıkların ise hırsızlık yaptığı gerekçesiyle, koğuşta kalanlarla Z.D. arasında kavgalar olduğunu ve kendilerinin de Z.D'yi yalnızca darp ettiklerini anlattıkları öğrenildi. Duruşmada cezaevinde başka suçlarla ilgili tutuklu ya da hükümlü bulunan çocuk sanıklar da tanık olarak dinlenirken, tanıkların, Z.D'nin iddialarında yer alan cinsel istismar ve darp edilmesiyle ilgili bilgileri olmadığını söyledikleri, ayrıca cezaevindeki görevli iki infaz koruma memurunun da tanık olarak dinlendiği ifade edildi.

İfadeler ve taleplerin dinlenmesinin ardından mahkeme heyetinin, olayla ilgili tutuklu bulunan duruşmadaki 5 sanığın tutukluluk hallerinin devamına, başka suçtan tutuklu olan K.G. ile S.H'nin de bu suçlamayla ilgili de tutuklanmalarına karar verdiği öğrenildi. Katılmayan sanıklarla ilgili zorla getirme emri çıkartın mahkeme heyetinin, duruşmayı ağustos ayına ertelediği bildirildi.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler