Çocukların 'uzay' merakı
Dünyanın 4. büyük uzay kampı olarak bilinen İzmir'deki ''Uzay Kampı Türkiye'', 2001 yılından bu yana 45 ülkeden 75 bin çocuğu ağırladı. 'Uzay kampı Türkiye' Pazarlama ve Halkla İlişkiler Sorumlusu Emre Aday, ''Çocukların ve gençlerin uzaya olan ilgisi her geçen gün artıyor'' dedi.
ABD ve Kanada'daki kamplardan sonra dünyanın en büyük dördüncüsü olarak bilinen İzmir'deki Uzay Kampı Türkiye, kurulduğu 2001 yılından bu yana 45 ülkeden 75 bin çocuğu ağırlayarak, eğitim verdi.
Ege Serbest Bölgesi'nde kurulu Uzay Kampı Türkiye'nin pazarlama ve halkla ilişkiler sorumlusu Emre Aday, kampın, uzay bilimleri ve teknolojileri alanında eğitim veren dünyadaki 4 uzay kampından biri olduğunu kaydetti.
Uzay Kampı Türkiye'ye, gençlerin yoğun ilgi gösterdiklerini ifade eden Aday, ''Çocukların ve gençlerin uzaya olan ilgisi her geçen gün artıyor. Uzay Kampı'nın kurulduğu 2001 yılından bu yana 75 binin üzerinde katılımcımız oldu. Sadece Türkiye'den değil, yurt dışından da öğrenciler geliyor. 45 farklı ülkeden öğrenciyi İzmir'de ağırladık'' dedi.
Astronot ve kozmonotlarla tanışma
Uzay Kampı Türkiye'de yıl boyu süren kurslara katılanlara uzayla ilgili interaktif simülasyonların kullanıldığı ortamda eğitim verildiğini anlatan Aday, şöyle konuştu:
''Çocuklar, hem yaz hem sömestr tatillerini değerlendirmek için Uzay Kampı Türkiye'yi tercih edebilirler. Öğrencilere, belirli dönemlerde astronot ve kozmonotlarla birebir tanışma olanağı sunuyoruz. Ayrıca eğitim merkezinde bulunan astronot simülatörleriyle uzay bilimi ve teknoloji alanı çalışmalarına yönelik eğitimler veriyoruz. Tüm yıl açık programlarımızla öğrenciler, uzay kampında hem uzayla ilgili eğitim alıyorlar hem de takım çalışması, zaman yönetimi, liderlik özelliklerinin gelişmesiyle ilgili bireysel yetilerini geliştiriyorlar''
Kampta 2 ve 5'er günlük programlar düzenlendiğini ifade eden Aday, öğrencilerin yatılı kaldıkları eğitim boyunca astronomi ve uzay biliminin yanı sıra takım çalışması, liderlik konularında eğitim aldıklarını söyledi.
Merkezde kullanılan simülatörlerin, astronotların uzaya gitmeden önce üzerinde eğitim aldıkları araçlarla aynı özelliklere sahip olduğuna dikkati çeken Aday, şunları kaydetti:
''Sıfır yer çekimi duvarımız var. Ayda yürümeyi anlatan bel altı yürüme koltuğumuz var. Birebir ölçülerde uzay mekiğimiz var. Teleskopla gözlem yapıyoruz. Katılan öğrencileri, fen bilimleri alanında motive edecek, onları uzayla ilgili konularda bilgilendirecek özel programlar sunuyoruz. İngilizce seviyesi yeterli olan öğrenciler, isterlerse İngilizce sürdürülen programlara katılabilirler. Böylece kampa gelen farklı ülkelerden çocuklarla aynı takımda olabilirler. ABD'li bir eğitimcinin bulunduğu Uzay Kampı Takım Liderliği gözetmenliğinde tüm programı İngilizce görebilirler''
En Çok Okunan Haberler
- Son anket: AKP eridi, fark kapanıyor
- Adliyede silahlı saldırı: Ölü ve yaralılar var!
- Serdar Ortaç: 'Ölmek istiyorum'
- Köfteci Yusuf'tan gıda skandalı sonrası yeni hamle
- NATO Genel Sekreteri'nden tedirgin eden açıklama
- İBB'den 'Pınar Aydınlar' açıklaması: Tasvip etmiyoruz
- Petlas Yönetim Kurulu Üyesi Özcan, uçakta olay çıkardı
- İmamoğlu'ndan 'Suriyeliler' açıklaması
- '100 yılda bir görülebilecek akımın başlangıcındayız'
- Edirne'de korkunç kaza