"Çözüm korkularla bulunabilir mi?"

AKP Genel Başkan Yardımcısı Abdülkadir Aksu, "Kürt Açılımı"nı eleştiren CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye yönelik açıklamalarda bulundu.

Yayınlanma: 29.08.2009 - 12:11
Abone Ol google-news

AKP Genel Başkan Yardımcısı Abdülkadir Aksu, 'Kürt Açılımı' çalışmalarının CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ni tarafından günlük siyasetin konusu haline getirdiğini ancak bu tavırlarının meselenin çözümüne katkıda bulunmaktan uzak olduğunu ifade ederek "Sayın Baykal da, Sayın Bahçeli de çok iyi biliyor ki, sorunu doğuran 'korkularımız' oldu. Peki çözüm 'korkularla' bulunabilir mi?" dedi.

Aksu, yaptığı yazılı açıklamada ülkenin huzuruna ve güvenliğine zarar veren bir sorunu sona erdirmek için bir çalışma başlattıklarını, toplumun tüm kesimleri bu sürece ilgi gösterdiğini kaydetti. CHP ve MHP'nin 'sorunlu' tavırlarının meselenin çözümüne katkı vermekten uzak olduğunu ifade eden Aksu, "Böylesine ciddi bir konuyu günlük siyasetin polemik alanına hapseden üsluplar bizi yıldıramayacak. Kamuoyunun gücü, milletin çözüm iradesi bu hesapçı ve fırsatçı yaklaşımları boşa çıkaracaktır. 'Sorunlardan oy çıkarma' kurnazlığı milletimizden yüz bulamayacaktır" görüşüne yer verdi. "Sırf bu girişimi başlatan AK Parti'ye zarar vermek için sorumsuz tutum içine girmek, ölçüsüz söylemlerle süreci baltalamak, bazı hassas kavramları özensizce kullanmak milletimizin beklentisi değildir" diyen Aksu, "Başlatılan açılımı 'ulusal bütünlük' gibi kavramları öne sürerek sabote etmek ne derece demokratlık olabilir?" diye sordu. Başlatılan sürecin daha fazla demokrasi hedefiyle rejime, üniter yapıya tehdit değil aksine üniter yapıyı temin etmek için atılan bir adım olduğunu kaydeden Aksu, "Bir ülke, kendisi için çarpan yürek ne kadar çoksa o kadar büyüktür; istiyoruz ki, herkesin yüreği bu ülke için çarpsın" dedi. Aksu, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Kendisini sosyal demokrat olarak tarif edenler, demokrat olmadan sosyal demokrat olunamayacağını çok iyi bilmelidir. Bizim çabamız, amacımız milletin vatan topraklarında huzurla, güvenle ve kardeşçe yaşamasıdır. Bu işleri günlük siyasetin konusu yapanlar, şiddeti demeçlerine taşıyanlar, milletimize korku aşılayanlar bizim irademizi sarsamazlar. Vatan bağırarak korunmaz. Sayın Baykal da, Sayın Bahçeli de çok iyi biliyor ki, sorunu doğuran 'korkularımız' oldu. Peki çözüm 'korkularla' bulunabilir mi? Biz diyoruz ki, sorunu doğuran 'korku' ise, çözüme başlamanın birinci şartı 'korkuyu kaldırmaktır.' Korkunun yerini güven almalıdır."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler