Çukurova Kitap Fuarı açıldı

TÜYAP Adana Fuarcılık AŞ, Türkiye Yazarlar Birliği ve Çukurova Fuarcılık AŞ'nin iş birliğiyle, Adana Büyükşehir Belediyesi ve Altınkoza AŞ'nin katkılarıyla düzenlenen 2. Çukurova Kitap ve Eğitim Fuarı açıldı.

Yayınlanma: 10.01.2009 - 14:46
Abone Ol google-news

TÜYAP Adana Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen 2. Çukurova Kitap ve Eğitim Fuarı'na çok sayıda yazar katıldı.

Fuarın onur konuğu yazar Muzaffer İzgü yaptığı konuşmada memleketi Adana'da olmaktan gurur duyduğunu belirtti. İzgü, Adana'nın okuyan bir kent olduğunu ifade ederek, ''Gazeteler, okuyan kent şurası, burası diyor ama en çok okuyan kent Adana'dır. Bu memleket Yaşar Kemal, Orhan Kemal, Yılmaz Güney ve beni yetiştirmiştir'' diye konuştu.

TÜYAP Kitap Fuarları Danışma Kurulu Başkanı Doğan Hızlan ise kitap okumanın önemine dikkati çekerek, ''Kitap okur, yazılanları öğrenirsek hem bir daha kriz yaratmamayı hem de krize dayanmayı öğreniriz. İnsanoğlu ancak edebiyatla, sanatla, bilimle, bilgiyle tahammül ve direnç kazanıyor. Bunun da tüm sırları kitaplarda'' dedi.

Türkiye Yayıncılar Birliği Genel Sekreteri Metin Celal de fuara gösterilen ilgiden memnun olduğunu belirterek, fuarın geçen yıla göre yüzde 40 oranında büyüdüğünü söyledi. Celal, yayıncıların Adana'ya yoğun ilgi gösterdiğine işaret ederek, ''İnanıyorum ki fuar, Adana'nın kültür hayatını ve kitap okuma oranını daha da artıracaktır'' diye konuştu.

187 yayınevinin katıldığı, 9 gün sürecek fuarda söyleşi, panel, şiir dinletisi gibi 86 etkinlik düzenlenecek, imza günlerinde yaklaşık 350 yazar okuyucularla buluşacak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler