Cumhurbaşkanı Gül, yarın Ürdün'de

Cumhurbaşkanı Gül, Kral Abdullah'ın konuğu olarak 1-3 Aralık günlerinde Ürdün'ü ziyaret edecek. Ortadoğu, gündemin ağırlılıklı bir konuyu oluşturacak.

Yayınlanma: 30.11.2009 - 09:38
Abone Ol google-news

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kral Abdullah'ın 11 Aralık 2007 tarihinde Türkiye'ye yaptığı ziyaretin iadesi nitelikteki ziyaret sırasında ikili ilişkilerin yanısıra, Ortadoğu üzerinde durulacak.

İkili ekonomik ve ticaret ilişkilerin geliştirilmesinin önemli bir gündem maddesini oluşturacağı ziyaret sırasında Ortadoğu sorunu ve bu çerçevede Türk tarafının bölgedeki sorunların çözümü için yaptığı çabalar ele alınacak.

Cumhurbaşkanı Gül'ün Türkiye'nin, tarafların arzulaması halinde İsrail ile Suriye arasında yeniden arabuluculuk yapmaya hazır olduğunu bildirmesi beklenen görüşmelerde Gazze sorununun da değerlendirileceği belirtiliyor.

Irak'taki durum ve İran'ın nükleer program sorunun da, ele alınacak konular arasında bulunuyor.

Bu arada, Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezince yapılan açıklamada "Bu ziyaretin, iki ülke arasındaki köklü dostluk ve kardeşlik temelindeki ilişkilerin ve işbirliğinin daha da güçlendirilmesine katkıda bulunacağına inanılmaktadır" denildi. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler