Cumhurbaşkanı yarın bu konulara değinecek

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün bugün yeni yasama yılının açılışı nedeniyle yarın TBMM'de yapacağı konuşmanın ana hatları belli oldu.

Yayınlanma: 30.09.2011 - 12:18
Abone Ol google-news

Abdullah Gül, “Benim önemli konuşmalarım Meclis açılışında yaptığım konuşmalardır” dediği konuşmalarına yarın bir yenisini ekleyecek. Gül, yeni yasama yılının açılışı nedeniyle yarın saat 15.00’te başlayacak özel oturumda söz alacak. Gül’ün, Meclis’te yapacağı konuşma için 3 haftadır danışman kadrosuyla birlikte çalıştığı öğrenildi.

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Gül’ün konuşmasında, yeni anayasa süreci geniş yer bulacak. Cumhurbaşkanı Gül, süreçle ilgili düşüncelerini, telkinlerini, içerik, usul ve yöntem açısından dile getirecek. Gül, konuşmasında hukukun üstünlüğünü de vurgulayacak. Cumhurbaşkanı Gül’ün, konuşmasında yer bulacak bir diğer başlık ise son dönemde artan terör olayları ve terörle mücadele olacak. Türkiye ekonomisiyle ilgili görüşlerini de aktaracak Gül, ekonomiye ilişkin değerlendirmelerini paylaşacak. Türkiye-AB ilişkileri ve dış politika Cumhurbaşkanı Gül'ün konuşmasında yer vereceği başlıklar arasında olacak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler