Cumhuriyet Kitap Dergi 1541’inci sayısıyla bugün, gazeteniz Cumhuriyet'le birlikte

Cumhuriyet Kitap Dergi'nin bugün yayımlanan 1541’inci sayısının kapağında, son dönem öykücülüğümüzün önde gelen isimlerinden Fadime Uslu’nun; Ay Eskir Gün Işırken kitabı üstüne Sinan Fişek’in yaptığı söyleşi yer alıyor. Alev Coşkun’un ülkemizin kuruluş senedi Lozan Antlaşması’nın 96. yıldönümünde yayımlanan Lozan-Diplomat İnönü adlı kitabını Barış Doster değerlendirdi.

Yayınlanma: 27.08.2019 - 14:40
Abone Ol google-news

Son dönem öykücülüğümüzün önde gelen isimlerinden Fadime Uslu, edebiyatta güncel eğilimlere gönül indirmeyen, saf edebiyatın peşinde bir yazar. Çağın insanını anlatırken onu kuşatan toplumsal yapıyı, bin bir ayrıntısıyla doğayı da katıyor yazdıklarına. Renkler, kokular, tatlar tıpkı kişiler gibi etkin unsurlar haline geliyor öykülerinde. Hem güne, hem de insanın evrensel serüvenine bir yolculuk sunuyor. Fadime Uslu’yla yeni yayımlanan beşinci öykü kitabı Ay Eskir Gün Işırken üstüne Sinan Fişek konuştu.

Alev Coşkun’un ülkemizin kuruluş senedi Lozan Antlaşması’nın 96. yıldönümünde yayımlanan Lozan-Diplomat İnönü adlı kitabı, bu büyük tarihsel olayın bütün yönlerini aydınlatmasıyla önemini hep koruyacak bir yapıt. Barış Doster’in değerlendirmesiyle sunuyoruz.

Günümüz Türkiyesi’nden sıradan insanların yaşamlarına bir bakış denemesi de Gönül Çatalcalı’nın yeni romanı Hamdüsena Sokağı Kadınları’ndan geldi. Bir sokaktaki ev kadınların sıkışmışlığını genç bir kızın penceresinden anlatan roman üstüne yazarıyla arkadaşımız Gamze Akdemir konuştu.

Gazetecilikten romancılığa geçenlerden biri de Lütfiye Pekcan. Haber merkezlerinde çalışmanın getirdiği türlü tanıklıklar ve toplumsal olaylara yakın olmanın verdiği güçle edebiyata yönelen Pekcan’la yeni romanı Oğluma Mektuplar üstüne Serkan Öngen konuştu.

İyi okumalar

Turgay Fişekçi


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler