Cumhuriyet Pazar'da bu hafta (11.04.2020)
.
Bu hafta pazar konuğumuz yeni albümüyle müzikseverlerle buluşan Kalben. Emrah Kolukısa'nın sorularını yanıtlayan Kalben'in, karantina günlerinde aklında şiddet mağduru kadınlar da var. "Kabuslarıma giriyor" diyor.
Prof. Dr. Nurper Erberk Özen'le koronavirüsün yarattığı kaygıyı ve ruh sağlığımızı korumanın yollarını konuştuk. Figen Atalay'ın sorularını yanıtlayan Özen, "Günlük gelişmeleri sabah akşam birer kez yetkili kişilerden ve güvenli kanallardan takep itmek yeterli, sürekli maruz kalmak zihni yorar" diyor.
Prof. Dr. Doğanay Tolunay, Hazal Ocak'la doğa ve insan ilişkisini konuştu. Tolunay, yaşadığımız sürecin yok ettiğimiz ekosistemlerin sonucu olduğunu söylüyor. Bir an önce doğa ile ilişkimizi, ekonomik sistemlerimizi gözden geçirmemiz gerektiğini vurguluyor.
Sanat tarihçisi Lalehan Utkan, İstanbul'un tarih boyunca yaşadığı salgınları yazdı.
Anadolu Efes'in hocası Ergin Ataman, "Salgın biter kupalar gelir!" diyor. Ataman, Arif Kızılyalın'la koronavirüsün yarattığı havayı konuştu.
Figen Yanık: Beethoven gerçek bir kahve tiryakisiydi!
Vecdi Seviğ: Enginar Özlemi
Merve Saatçi: C vitamini tüketimi nasıl olmalı?
Deniz Yavaşoğulları: Geçici yuva hayat kurtarır
Özge Mumcu Aybars: Zaman yeni akışına hazırlanıyor
Elçin Poyrazlar: Korona kararlarım
Mustafa K. Erdemol: Aşı Afrika'da denensin dediler, denerler
Alper İzbul: Zoom'la sohbet...
Gamze Akdemir: İlham veren bir estet: Kedi!
Enver Aysever: Botoks, retweet, like, kelle paça!
Karantinada fantastik dünya! Cumhuriyet Pazar'dan üç kitap önerisi…
Çevrimiçi sanat ajandası…
Cumhuriyet Pazar bu hafta da dopdolu
En Çok Okunan Haberler
- Son anket: AKP eridi, fark kapanıyor
- Adliyede silahlı saldırı: Ölü ve yaralılar var!
- Köfteci Yusuf'tan gıda skandalı sonrası yeni hamle
- NATO Genel Sekreteri'nden tedirgin eden açıklama
- Petlas Yönetim Kurulu Üyesi Özcan, uçakta olay çıkardı
- İBB'den 'Pınar Aydınlar' açıklaması: Tasvip etmiyoruz
- Korgeneral Pekin'den çarpıcı yorum
- İmamoğlu'ndan 'Suriyeliler' açıklaması
- '100 yılda bir görülebilecek akımın başlangıcındayız'
- Restoranlarda 'harcama limiti' uygulaması başladı