Cumhuriyet’i dilinden düşürmüyor... Erdoğan adresini şaşırdı

Cumhurbaşkanı Erdoğan ‘MİT TIR’larındaki silahlar’, ‘Kandil röportajları’ ve ‘Türk Yıldızları’nın fetih kutlamalarındaki rolü’ne ilişkin haberleri ağır dille eleştirdi

Yayınlanma: 05.06.2015 - 05:19
Abone Ol google-news

‘Silah var veya yok

Erdoğan, Sivas mitinginde gazetemizi hedef aldı. Can Dündar’ın MİT TIR’larından çıkan silahlarla ilgili haberine tepkisini sürdüren Erdoğan, şöyle konuştu: “Bir gazete utanmadan ‘İçinde silah olmadığını söyleyen Erdoğan’ diyor. Var veya yok, koyalım bir kenara. Bir defa sen o kadar basın ahlakından uzaksın ki... Bu ülkede Milli İstihbarat Teşkilatımızın yaptığı bir operasyona, sen kalkıp paralelle iş tutarak bunu dünyaya ifşa etmenin gayreti içerisine giriyorsun. Bir defa bu casusluktur, bu ajanlıktır. Suç duyurusunda bulunduk, gereği yapılacaktır” dedi.

Kandil’deki izmarit

Sivas mitinginde değerlendirmesini sürdüren Erdoğan, gazetemizin Yazıişleri Müdürü Ayşe Yıldırım’ın “Erdoğan savaşa sürüklüyor” başlığıyla yaptığı Kandil röportajlarını da eleştirdi. Erdoğan şunları söyledi: “Daha düne kadar Kürt kardeşlerime her türlü hakareti edenler, bugün bizzat Kandil’e kadar gidip seçim mesajları alıyor, bunları yayımlıyorlar. Bölücü örgüt insanların kanını döküyor, bunlar oradaki sigara izmaritlerinin reklamını yapıyor, hale bakın. Van’da belediyenin bilboardlarında, muslukta kan akıyor. Çünkü bunlar kandan besleniyor.”

‘Ben davet ettim

Gazetemizin Haber Koordinatörü Murat Sabuncu’nun fetih kutlamalarıyla ilgili “Ordu, AKP el ele genel seçime” başlıklı haber analizini hedef alan Erdoğan, Türk Yıldızları’nı kendisinin davet ettiğini belirterek, haberi “Hazımsızlık ve Bizans kalıntıları” sözleriyle eleştirdi. Erdoğan, kendini ulusalcı olarak tanımlayanların fetih şenliğini hazmedemediğini savundu. Erdoğan, “Bizans’ın kalıntıları var ama onlara rağmen yürüyoruz... TSK’ye, teşekkür edeceklerine, ‘Nasıl olur da orada böyle bir görüntü verir.’ Sen daha Cumhurbaşkanlığı makamının ne olduğunu anlamamışsın” dedi.

 

Erdoğan’ın adres çelişkisi

Yenimahalle sınırları içindeki Cumhurbaşkanlığı Sarayı’na taşınan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Can Dündar hakkında MİT TIR’larını yayımladığı gerekçesiyle yaptığı suç duyurusunda adres olarak “Çankaya Köşkü”nü gösterdi. Erdoğan Cumhurbaşkanı olmasından sonra ise konut olarak Dışişleri Bakanlığı konutunu kullanıyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler