Cumhuriyet'in kampanyasına Kılıçdaroğlu’ndan tam destek

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, umarım bütün vekiller açıklar.

Yayınlanma: 30.06.2015 - 20:07
Abone Ol google-news

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhuriyet’in başlattığı “Temiz Meclis Kampanyası” ile ilgili olarak “Cumhuriyet’in yaptığı bu kampanya çok güzel bir kampanya. Aynı zamanda siyasete güven duyulmasını sağlayacak bir kampanya” dedi. Kılıçdaroğlu, tüm milletvekillerine mal varlıklarını açıklama çağrısında bulundu. Uluslararası Şeffaflık Derneği’nin öncülüğünde yürütülen “Açık Siyaset” kampanyası çerçevesinde ilk etapta mal varlığını açıklayan 19 milletvekili arasında yer alan Kılıçdaroğlu, gazetemizin sürdürdüğü kampanya ile ilgili olarak değerlendirmelerde bulundu.

“Ben mal bildirimi verdim, daha önce de vermiştim” diyen CHP lideri, şöyle konuştu: “Bütün milletvekillerinin mal varlıklarını açıklamaları, bence çok güzel bir tavır. Cumhuriyet’in yaptığı bu kampanya çok güzel bir kampanya. Aynı zamanda siyasete güven duyulmasını sağlayacak bir kampanya. Umarım, kampanya amacına ulaşır ve milletvekilleri mal varlıklarını açıklarlar.” CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, kampanyaya kendi mal varlığını açıklayarak katıldı. Altay, “Babadan kalma 80 bin TL değerinde Sinop Erfelek’te evim var. Bir kooperatif inşaatında hissem, 2012 model Passat marka aracım var” dedi. Altay, nakit birikimi ile ilgili olarak da “Nakit para için ise ayın 15’ini bekleyenlerdenim” diye ekledi. CHP’nin seçim dönemlerinde yaptığı harcamaların sorumlusu olan Parti Saymanı ve Sözcüsü Haluk Koç da kampanya ile ilgili olarak “Siyasetin şeffaf yürütülmesi, zaten bizim ana felsefemiz. Ben parti saymanı olarak, seçim dönemi harcamalarıyla ilgili net ve açık sunumumu partimin yetkili organlarına sunma aşamasındayım. Kendi mal varlığımı da zaten bugüne kadar açıklamıştım” dedi. Koç, “Tabii ki CHP’nin bu örnek olması önemli. Ancak, yıllardır iktidar olanların, mal varlıklarının nasıl değiştiği konusu çok daha önemli” diye ekledi.

CHP İstanbul İl Başkanı Murat Karayalçın Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından Şeffaflık Paketi’nin açıklanmasının gündeme gelmesi ancak ardından askıya alınmasıyla geçen Şubat ayında kendisinin ve CHP’li 39 ilçe başkanının mal varlıklarını sitelerinde açıkladıklarını vurgulayarak söz konusu kampanyaya ilişkin şunları kaydetti.

“CHP ‘Yaşanabilir Türkiye’ başlığıyla halka sunduğu siyasi metinde saydamlığın hem birey hem toplum için öngörülebilir bir kavram olduğuna vurgu yaptı. Devletin saydam ve hesap verilebilir olmasına yer verdi.

Şeffaf vekillerin mal varlığını yayımlıyoruz

Uluslararası Şeffaflık Derneği öncülüğünde, “Açık Koalisyon” katılımcısı 16 sivil toplum kuruluşunun yürüttüğü “Açık Siyaset” kampanyası kapsamında 19 milletvekili mal beyanını ve seçim kampanya bütçelerini açıklamasının ardından, milletvekillerinin mal varlığını açıklamaya devam ediyoruz. Dün yayımladığımız CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, HDP Şırnak milletvekili Ferhat Encü, HDP Van milletvekili Figen Yüksekdağ, CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel’in malvarlığının ardından bugün de diğer vekillerin mal varlığını açıklıyoruz:

Adem Özcaner-HDP Van: 34 bin TL değerinde 2012 model Chevrolet marka otomobil. Seçimler için yürüteceği kampanya sürecinde kullanacağı kaynaklar ise 20 bin TL (nakdi bağış).

Aykut Erdoğdu- CHP İstanbul: Eşine ait 80 bin TL Gelibolu’nda 4 ayrı ev, 300 bin TL’lik arsa ve 400 bin TL değerinde Ankara’da bir ev, 2012 Model 135 bin TL tutarında Audi A4 otomobil, banka mevduatında 300 bin TL ile 130 bin TL tutarında altın ve mücevher. Seçim çalışmaları boyunca da kullanılmak üzere toplamda bağış, kendisi ve borç olmak üzere 180 bin TL tutarında seçim kampanya kaynağı.

Çağlar Demirel-HDP Diyarbakır: Seçim çalışmalarında kampanya sürecinde kullanmak üzere 10 bin TL.

Edib Berk- HDP Diyarbakır: 500 bin TL tutarında Silvan’da bir bina, 2003 model Fiat Stilo marka 17 bin TL tutarında bir otomobil, 26 bin TL tutarında tüketici kredisi, 135 bin TL tutarında Garanti Bankası’na konut kredisi, 15 bin TL Garanti Bankası’na tüketici kredisi, 15 bin TL Garanti Bankası’na tüketici kredisi. Milletvekili seçimleri sırasında yürüteceği kampanya kapsamında 10 bin TL tasarruf ve birikimden ayrılan kaynak.

Nimetullah Erdoğmuş- HDP Diyarbakır: 3 bin TL emekli maaşı. Milletvekili seçimleri için yürüteceğim kampanya sürecinde kullanacağım kaynaklar 89 bin TL emekli ikramiyesi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler