"Cumhuriyet'in zihinlerden silinmesi hedeflendi"

Cumhuriyet'in kurum ve kuruluşlarının zihinlerden silinmek istendiğini söyleyen CHP Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin, "Cumhuriyetin kutlanmasını engelleyici yaklaşım karşısında ödememiz gereken bir diyet varsa onu ödeme kararlılığı içerisindeyiz" dedi.

Yayınlanma: 26.10.2012 - 14:18
Abone Ol google-news

CHP Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin, CHP Denizli İl Başkanlığı'nda gerçekleştirilen bayramlaşma töreninde yaptığı konuşmada, bayramların güzelliklerin, dayanışmanın, sevginin paylaşıldığı özel günler olduğunu belirtti.

Bayramların özüne uygun bir şekilde kutlanabilmesi için ülkenin siyasal ikliminin o kutlamaya elverişli olması gerektiğini ifade eden Keskin, ''Eğer toplumun genelinde huzursuzluk varsa, geleceğe güvenle bakılamıyorsa, sosyal etkinlik günlerini anlamına uygun bir şekilde kutlama şansınız olmaz. Maalesef ülkemiz, bu bayramda da buruk bir şekilde bayramı kutlamaktadır'' dedi.

Keskin, şöyle konuştu:
''Türkiye'de toplumu dönüştürerek kendi amaçlarına uygun bir yaşam biçimi hayata geçirmeye çalışan siyasi iktidar, bu simge günlerimizi insanlarımızın belleğinden silerek kendi amacına ulaşmanın çabası içerisindedir. Bu amaçla simge günlerimizin kutlamalarını yapay gerekçelerle yasaklamaktadır. Cumhuriyetin kutlanması, onun kurum ve kuruluşlarının zihinlerden silinmesi hedeflenmiştir. Bugün de siyasi iktidar önümüzdeki Cumhuriyet Bayramı'nı kutlamanın engellenmesi çabası içerisindedir. Demokrasiler, devrimler, insanların, toplumların ödediği diyet ölçüsünde ayakta kalabilir. CHP olarak Cumhuriyetin kutlanmasını engelleyici yaklaşım karşısında ödememiz gereken bir diyet varsa onu ödeme kararlılığı içerisindeyiz.''

Adnan Keskin, 29 Ekim saat 11.00'da CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, milletvekilleri ve partililerle birlikte eski meclisin önündeki kutlamalara katılacaklarını ifade etti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler