'Darbeye Hayır' videosu çekmeyen oyuncular işten atılacak

15 Temmuz girişiminin ardından "darbeye hayır" demeyen, oyuncular işsiz kalma tehdidiyle karşı karşıya olduğu iddia edildi.

Yayınlanma: 19.07.2016 - 13:10
Abone Ol google-news



15 Temmuz darbe girişimi sonrasında TSK, yargı kurumları ve emniyette binlerce tasfiye gerçekleşirken benzer bir durum televizyon sektöründe yaşanıyor. AKP'li yıllarda, "Kurtlar Vadisi" isimli mafya dizisiyle 'piyasaya giren' Pana Film, oyunculardan "darbeye hayır" sloganlı video çekmeleri istendiği iddia edildi.

15 Temmuz'un ardından dizi ve sinema sektöründe büyük bir baskı yaşanıyor. Bunun en somut örneğini ise Pana Film'in sahibi Raci Şaşmaz'ın istekleri ve açıklamaları oluşturuyor. Sektördeki gelişmeleri aktaran Twitter fenomeni "Ranini" konuyla ilgili Raci Şaşmaz'dan gelen mesajları takipçileriyle paylaştı. Raci Şaşmaz'ın uyarısını 'Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz' dizisinin senaristi Bahadır Özender de paylaşmıştı.



'İŞTEN ATMA' TEHDİDİ
Raci Şaşmaz'dan gelen mesajı "Neyse ki Sayın Raci Şaşmaz'ın bu talimatnamesi sadece oyuncu arkadaşları bağlıyor. Aksi halde, kalbimi tarifsiz şekilde kıran bu iç yazışma tadındaki tebliğ hakkında hayli tatsız cevaplar verebilirdim" yorumuyla paylaşan Ranini, "Ancak sorularım var. Sayın Şaşmaz tebliğ mecrası olarak sosyal medyayı seçtiğine göre gönül rahatlığı ile aynı mecradan sormak isterim. Tebliğinizden anladığıma göre tavsiye ettiğiniz 'net tavır' ve açıklamaların sadece sosyal medyada gösterilmesi sizi mutlu etmeye yetiyor" dedi.

"Sayın Şaşmaz, 52 yaşındayım ve takdir edersiniz ki DARBE nedir, ne tür sonuçları olur ziyadesiyle yaşadım. Hafızam ne yazık ki taze. Ancak 15 Temmuz gecesinden beri tek bir kez bile 'Darbeye Hayır' yazmadım" diyen Ranini, Şaşmaz'a "Şimdi nazarınızda bir darbe sevici olarak mı kabul göreceğim? İşbu durumda Sayın Şaşmaz, tüm gücünüzü kullanarak beni de işimden gücümden edecek misiniz?" diye sordu.

VİDEO ÇEKMELERİ İSTENİYOR
Şaşmaz'ın açıklamalarını sorduğumuz bir dizi oyuncusu Şaşmaz'ın isteklerinin "darbe karşıtı tweet atmakla sınırlı kalmadığını" söyledi. Şaşmaz'ın oyunculardan "Darbeye hayır" temalı video çekip göndermelerini istediğini söyleyen oyuncu, "İnsanlar yapımın korkusuyla da olsa gönderecekler bu videoları. Bu videolar kesilip biçilerek propaganda videosu yapılacak. Buna uymayanlar da işsiz kalacaklar tabii" dedi.

Öte yandan Pana Film, Kurtlar Vadisi'nin "Polat Alemdar" karakteri Necati Şaşmaz'ın imzasıyla darbe girişimine dair bir açıklama da yapmıştı:


Kaynak: SOL


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler