Darp edilen çocukların hapsi isteniyor

Karne günü AKP’nin eğitim politikalarını protesto etmek için Kadıköy Süreyya Operası önünde eylem yapan ve polisin ağır işkencesine maruz kalan 8 çocuk hakkında İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından iddianame hazırlandı. Savcılık çocukların, “Gösteri Yürüyüşleri Kanuna Muhalefet” suçunu işlediklerini öne sürerek 3 yıldan 5 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılmasını istedi. Çocuklar bugün İstanbul Anadolu 4 Çocuk Mahkemesi’nde yargıç karşısına çıkacak.

Yayınlanma: 25.12.2018 - 10:14
Abone Ol google-news

 Bir grup lise öğrencisi 8 Haziran tarihindeki karne gününde, “Karneler sizin gelecek bizimdir” diyerek iktidarın eğitim politikalarını Süreyya Operası önünde protesto etmek istedi. Eyleme müdahale eden polis yaşları 14-18 arasındaki çocukları darp ederek gözaltına aldı. Çocukların polis tarafından darp edildiği anların görüntülerinin sosyal medyaya düşmesi üzerine infial yaşandı. Gözaltındaki öğrenciler o gece serbest bırakıldı.
 
İddianamede, “Suça Sürüklenen Çocukların (SSC) izinsiz gösteri ve yürüyüşlere katıldıkları, video kaydı çözümü ve olay yeri tutanağından anlaşıldığı üzere dağılın ihtarı yapılmasına rağmen dağılmayarak, direnerek üzerlerine atılı müsnet suçu işledikleri” ifadelerine yer verilerek çocukların ayrı ayrı cezalandırılması istendi.
 
‘Kamuoyunu davaya sahip çıkmaya çağırıyoruz’
 
Duruşma öncesi yazılı bir açıklama yaparak duruşmaya katılım çağrısı yapan öğrenciler şu ifadeleri kullandılar: “Eylemde bizlere saldıranlar, işkence yapanlar bugün bizlere dava açarak yaşamlarımıza sahip çıkmamızı yargılamak istiyorlar. Bizler okulda, sokakta, stajda geleceği çalınan, sömürülen, katledilen milyonlarca liseliyiz. Bugün bizlere açılan dava ile amaçlanan, gençliğe dayatılan geleceksizliğe karşı çıkacak en ufak sese gözdağı vermek korkutmak, bizleri sindirmektir. Bizler görülecek dava da ‘liseliler değil işkenceciler yargılansın’ diyeceğiz. Tüm kamuoyunu bu davaya sahip çıkmaya çağıyoruz.” İSTANBUL

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler