Datça'da orman yangını

Datça ilçesinde ardı ardına çıkan 3 yangında yaklaşık 5 hektar ormanlık alan zarar gördü.

Yayınlanma: 27.07.2013 - 08:52
Abone Ol google-news

Mesudiye, Gemekum ve Emecik mevkisindeki ormanlık alanlarda ardı ardına yangın başladı. Marmaris Orman İşletme Müdürlüğüne bağlı ekipler ve belediye itfaiyelerinin zamanında yaptığı müdahaleyle ilk iki yangın büyümeden söndürüldü ancak Emecik'teki yol kenarından başlayan yangın, tepeye doğru ilerleyerek rüzgarın da etkisiyle geniş bir alana yayıldı.

Gece olduğu için havadan müdahale edilemeyen yangını söndürme çalışmalarına 20 arazöz, 3 iş makinesi, 150 orman işçisi ve çok sayıda vatandaş katıldı. Yaklaşık bir saat içerisinde etrafı çevrilerek kontrol altına alınan yangın, yoğun müdahaleler sonucu söndürüldü ve orman işçileri soğutma çalışmalarına başladı.

 

İnsan kaçakçılarından şüpheleniliyor

Marmaris Orman İşletme Müdürü Özkan Şahin, gazetecilere yaptığı açıklamada, sorumluluk sahalarında bulunan Datça ilçesindeki ilk yangının enerji nakil hattından kaynaklandığının belirlendiğini, diğer iki yangının ise sabotaj sonucu başladığının üzerinde durulduğunu söyledi.

Kaçakları Yunan adalarına geçirmek isteyen insan tacirlerinin, güvenlik güçlerinin dikkatini başka bölgelere çekmek için yangın çıkardığını belirten Şahin, "Jandarma ve Sahil Güvenlik ekipleri, insan kaçakçılarını yakalamak için yoğun bir çalışma sürdürüyor. Yangın çıkan yerin karşı tarafı da geçen yıl yanmıştı ve bunu insan kaçakçılarının yaptığı tespit edilmişti" dedi.

Yangınlarda 5 hektar kadar ormanlık alanın tahrip olduğunu ifade eden Şahin, ekiplerin sabah saatlerine kadar bölgede soğutma çalışmalarını sürdüreceğini kaydetti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler