Davutoğlu: Alman Büyükelçi'den izahat istedik

Almanya'nın Ankara Büyükelçisi, 'dinleme skandalı' iddiaları üzerine Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı. Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Türkiye’ nin dinlendiği iddalarıyla ilgili, “Almanya Büyükelçisini Dışişleri Bakanlığına çağırıp izahat istedik" dedi.

Yayınlanma: 18.08.2014 - 12:22
Abone Ol google-news

Dışişleri Bakanlığı, Almanya Federal İstihbarat Teşkilatı'nca Türkiye'nin 'dinleme iddiaları'na karşın Almanya Büyükelçisi'nin bakanlığa çağrıldığını duyurdu.
Yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi:
Alman basınında 16 Ağustos 2014 tarihinde Federal İstihbarat Teşkilatı'nın ülkemize yönelik faaliyetlerine ilişkin yer alan iddialar kaygı vericidir. Sözkonusu iddialarda en ufak bir doğruluk payı bulunması halinde, Almanya bakımından açıklanması gereken vahim bir durum bulunmaktadır. Dostlar ve müttefikler arasında karşılık güven ve saygının esas olması gereken bir ortamda bu tür uygulamalar hiçbir şekilde kabul edilemez. Ülkemiz ile Almanya arasında tarihi derinliğe sahip dostluk ve müttefiklik ilişkileriyle hiçbir şekilde bağdaşmayan bu uygulamanın, uluslararası güvenliği ve istikrarı tehdit eden gerçek sınamalarla ortak mücadelemize zarar vereceği de bilinmelidir.
Alman basınında yer alan iddialar konusunda Almanya makamlarının resmi ve tatminkar bir açıklama sunması ve iddialar doğru ise bu faaliyetlerin derhal sona erdirilmesi beklenmektedir. Bu konudaki görüş ve beklentilerimiz bugün Dışişleri Bakanlığı'na çağrılan Almanya Büyükelçisi'ne de kuvvetle vurgulanmıştır."

Davutoğlu: İzahat istedik

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Türkiye’ nin dinlendiği iddalarıyla ilgili, “Almanya Büyükelçisini Dışişleri Bakanlığına çağırıp izahat istedik. Başbakanımız ile de bu konuyu görüştük. Alman makamlardan izahat bekliyoruz” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler