Davutoğlu: Baktılar ki Kılıçdaroğlu uçuyor...

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun AKP Ankara milletvekilleri aday tanıtım toplantısındaki konuşmasında hedefi CHP'nin seçim vaatleriydi.

Yayınlanma: 21.04.2015 - 19:24
Abone Ol google-news

Davutoğlu, "Kılıçdaroğlu'ndan, Bahçeli'den, Demirtaş'tan yeni Türkiye sözleşmesine bir cevap veya alternatif bir sözleşme teklifi bekliyoruz. Cevap veren ses veren olmadı. Çünkü onların meselesi insan onuru korumak değil, üst akıl ile Ak Parti'nin yürüyüşünü durdurmak" dedi.

"TÜRKİYE CUMHURİYETİ SEMALARINDA İLK MİLLİ MUHARİP UÇAĞINI GÖRECEKSİNİZ"

Davutoğlu, "Türkiye Cumhuriyeti semalarında ilk milli muharip uçağını göreceksiniz. Dün gece geç vakit de olsa ilk bölgesel uçak ile ilgili brifing aldım. İlk sivil uçağımız 2019 yılında prototipi deneme üretilecek 2021'de test uçuşunu yapacak. Önümüzdeki haftalarda bunu da lansmanını yapacağız" dedi.

"MİLLİ UZAY AJANSINI KURACAK NE NAMERDE NE MERDE HİÇ KİMSEYE MUHTAÇ OLMAYACAĞIZ"

Davutoğlu, "Milli uzay ajansını kuracağız. Milli tankı, savaş gemilerini, insansız hava araçlarını üretiyoruz. Artık savunma sanayinde namerde muhtaç olan bir ülkenin vatandaşları olmayacaksınız. Ne namerde ne merde hiç kimseye muhtaç olmayacağız" dedi.

"BİZ SON 3 GENEL SEÇİMİ DE ŞİMDİKİ SEÇİMİ DE İNŞALLAH AYNI MANTIK İLE KAZANIYORUZ"

Muhalefet partilerinin açıkladığı seçim beyannamelerini eleştiren Davutoğlu, "Son açıklanan seçim beyannameleri 2 farklı zihniyeti ortaya koyuyor. Biz son 3 genel seçimi de şimdiki seçimi de inşallah aynı mantık ile kazanıyoruz. Yapmayacağımız şeyi vaat etmiyoruz. Vaat ettiğimiz şeyi de kesinlikle yapıyoruz. Onun için kampanyamızın temel sloganlarından biri tam da Kılıçdaroğlu ve ötekilerine cevap olacak şekilde onlar konuşur Ak Parti yapar. Onlar sadece konuşur" açıklamasında bulundu.

"BAKTILAR Kİ KILIÇDAROĞLU UÇUYOR. HDP BUGÜN DAHA DA HIZLI UÇMAYA KARAR VERDİ"

HDP'nin bugün açıkladığı seçim bildirgesini eleştiren Davutoğlu, "Baktılar ki Kılıçdaroğlu uçuyor. HDP bugün daha da hızlı uçmaya karar verdi. Ben Kılıçdaroğlu'na detaylı cevap vermeyeceğim. Maliye Bakanımız Mehmet Şimşek'e meydan okudu. Maliye Bakanımız da meydan okumayı kabul etti. Önce onun hesap sınavından bir geçsin siyaset sınavına onu alırız" diye konuştu.

"KILIÇDAROĞLU'NU MALİYE BAKANIMIZA VE MELİH BEYE HAVALE EDİYORUZ"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu seçim bildirgesinde yer alan ekonomi üzerinden eleştiren Davutoğlu, "Kılıçdaroğlu'nu Maliye Bakanımıza ve Melih beye havale ediyoruz. Görelim bakalım ne diyecek" dedi.

"BİZE HER YER ANADOLU TÜRKİYE'DİR"

Tandoğan Meydanı'nın isminin değiştirilmesine değinen Davutoğlu, "Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi'ni de tebrik ediyorum. Geç kalmış bir adım ama hani çarşaflıları, çarıklıları Kızılay'a sokmayacağız diyen zihniyeti Ankara'da tamamıyla tarihe havale etmek üzere Tandoğan Meydanını da Anadolu Meydanı yaptık. Artık her Anadolu Meydanı, Trakya Meydanı'dır. Taksim de, Sultanahmet de bize her yer Anadolu'dur. Bize her yer Türkiye'dir" ifadelerini kullandı.

"KILIÇDAROĞLU, ASLI YOK YAYLASINDAN TÜRKÜLER SÖYLÜYOR"

Davutoğlu, "Bizim Toroslar 'da palavracılar söylenen güzel bir deyiş vardır. Silifke Türküsüdür. Şöyle: "Aslı yok yaylasında bir sürü koyunum var benim herkes kendi kesesinden yesin içsin. Saltanatım var benim" Kılıçdaroğlu, aslı yok yaylasından türküler söylüyor" dedi.

"KILIÇDAROĞLU, DEDİKLERİNİ YAPACAK OLSA TÜRKİYE'YE SADECE 1 YILDA 150 MİLYAR LİRA TÜRK LİRASI EK BÜTÇE YÜKÜ"

Davutoğlu, "Kılıçdaroğlu, dediklerini yapacak olsa, o aslı yok yaylasındaki hani bulamadığı kaynaklar var ya Türkiye'ye sadece 1 yılda 150 milyar lira Türk lirası ek bütçe yükü. Bu ne demek biliyor musunuz? Biz devir aldığımızda, bunların zihniyetini taşıyan yani eski Türkiye zihniyetini taşıyanlar, bize yüzde 10.8 bütçe açığı devir etmişlerdi" diye konuştu.

"KEMAL ŞİMDİ HAYAL OYUNLARI İLE OYNUYOR. HAYAL OYUNLARI İLE"

Davutoğlu, "Kemal şimdi hayal oyunları ile oynuyor. Hayal oyunları ile. Ama vakti bol. O oyunlar ile bir müddet oyalanır. Yüzde 10.8 bütçe açığı ile devir aldık. Bu şu demek eğer Kılıçdaroğlu sadece bu dediklerini yapsa, önümüzdeki yıl bütçe açığımız tekrar bütçe açığımız, yüzde10.8'e çıkıyor" dedi.

"NEDEN KEMAL DERVİŞ İLE GÖRÜŞTÜ BİLİYOR MUSUNUZ?"

Davutoğlu, "Neden Kemal Derviş ile görüştü biliyor musunuz? biliyor ki bu politikalar uygulansa, Türkiye tekrar IMF'ye borcu olacak. Şimdiden hazırlık yapıyor" dedi.

"KILIÇDAROĞLU, CHP BU MEMLEKETTE HİÇ BİR ZAMAN İKTİDAR OLAMAZ"

Davutoğlu, "Hazırlığa gerek yok. Kılıçdaroğlu, CHP bu memlekette hiç bir zaman iktidar olamaz. Onun için yüzde 35 diyor. Ulaşabileceği en yüksek yer yüzde 35. Şimdi Kılıçdaroğlu'na siyaseten söylüyorum. Eğer biz birinci parti olmazsak, iktidar olmazsak ben bu emaneti devrederim. Kılıçdaroğlu söyleyemez. Siyaset de hiçbir zaman sözünde durmadı.

"EKONOMİ YAZARLARI VE MEDYA ELEŞTİRME HAKKINA SAHİPLER AMA BİZ DE ONLARI ŞİMDİ ELEŞTİRİYORUZ"

ekonomi yazarlarını ve medyayı eleştiren Davutoğlu, "Gerçek hocalar bu toprakta doğar bu toprakta ölür. Ne Amerika'da ne de başka bir yerde kurtuluş arayışı içinde olunmaz. Bir hususu daha zikredeyim. Özellikle ekonomi yazarlarına ve medyaya sesleniyorum. Eleştirme hakkına sahipler ama biz de onları şimdi eleştiriyoruz. Emeklilere zam yaptığımızda, çalışan kadınlara haklar verdiğimizde, esnafımıza sıfır faiz verdiğimizde, KOBİ'lere kredi verdiğimizde, bugün onları destekleyen medya bütçe disiplini kayıp mı oluyor diye yaygara koparıyorlardı. Biz milim taviz vermeden, esnafımıza işçimize de KOBİ'lerimize de sahip çıktık. Çıkmaya da devam edeceğiz. Çünkü bizim sözümüz söz, vaadimiz en kısa zamanda gerçekleşecek bir hakikattir" diye konuştu.

"BU ÜLKEYİ NE IMF'YE MECBUR EDECEĞİZ, NE DE DARBELERE VESAYETE TERK EDECEĞİZ"

Davutoğlu, "Şimdi Kılıçdaroğlu bütün bu dengeleri sarsan paket açıklıyor kendince. Ama aynı medya bu sefer vatandaşa dokunan vaatler diyor. Bu vaatler bu mantık vatandaşa dokundu mu, vatandaşı yıkar bitirir ve IMF'ye mecbur eder. Biz iktidara geldiğimiz sözü 2002'de, şimdi söylüyoruz, bir daha bu ülkeyi ne IMF'ye mecbur edeceğiz, ne de darbelere vesayete terk edeceğiz. Ankara'da bir demokrasi destanı yazarak 32 milletvekili adayımıza sahip çıkamaya var mısınız?" ifadelerine yer verdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler